Danes so v dokaj hladni Švici potekale kvalifikacije pred nedeljsko dirko v spustu. Med elito Macdonald in Athertonova, med mladinci pa Edwards in Höllova. Jure odličen, Miri nekoliko prepočasen, Monika poškodovana, Žak pa tudi v jutrišnjem finalu.

Moški

Hitrostni kvalifikacijski rodeo je dobil Novozelandec Brook Macdonald. Bulldog je po 6., 4., 5., vmesnem času v spodnjem delu izničil prednost konkurentov in se s časom 3:03,206 zavihtel na prvo mesto. Drugi je bil Francoz Loris Vergier, ki je zaostal 6 desetink sekunde, tretji pa še en Avstralec. Connor Fearon je zaostal sekundo in sedem desetink.

Na četrto mesto se je uvrstil odlični enduro dirkač in zmagovalec zadnje dirke svetovnega pokala v spustu, Belgijec Martin Maes. Zaostal je manj kot desetinko za tretjim mestom. Peto mesto je osvojil osmoljenec lanske dirke v Lenzerheideju Aaron Gwin. Njegov zaostanek pa dve sekundi in skoraj dve desetinki.

Jure Žabjek (na uvodni fotografiji) je našel dober ritem na progi in se zavihtel na 24. mesto. Zaostal je 9,4 sekunde. Miran Vauh je končal na 87. mestu in za sedem mest zgrešil jutrišnji finale.

Vrstni redi 


Vauh žal prepočasen za finale

Ženske

Najhitrejša na progi v Lenzerheideju je bila Britanka Rachel Atherton. Njen čas - 3:38,076. Na drugo mesto se je s slabimi sedmimi desetinkami sekunde zaostanka uvrstila njena rojakinja in zmagovalka treh letošnjih dirk svetovnega pokala Tahnee Seagrave. Skoraj pet sekund in pol slabši čas pa je pridelala Avstralka Tracey Hannah.

Monika Hrastnik je po 11., 7. in 8. vmesnem času padla in se poškodovala. Več preberi v posebni novici

Vrstni redi


Monika s štarta

Mladinci

3:11,171 je bil najhitrejši kvalifikacijski čas, ki ga je dosegel Britanec Kade Edwards. Na drugem mestu z dobrimi osmimi sekundami zaostanka pa manjše presenečenje - Avstralec Patrick Butler. Tretje mesto je zasedel še en Avstralec. Kye A’Hern je zaostal skoraj deset sekund. Takoj za njim pa na četrtem mestu najboljši mladinec letošnjega svetovnega pokala Francoz Thibaut Daprela.

Žak Gomilšček se je s 25. časom kvalificiral na jutrišnjo dirko. Njegov zaostanek pa je znašal 21 sekund in 497 tisočink.

Vrstni redi 

Mladinke

Na prvem mestu brez presenečenj. Avstrijka Valentina Höll je bila najhitrejša. Njen čas pa 3:59,029. Tokrat so bili zaostanki za najboljšo spustašico sezone nekoliko manjši. Na drugo mesto se je z dobrimi 12 sekundami zaostanka uvrstila Norvežanka Mille Johnset. Tretje mesto si je s tri desetinke manj kot petnajstimi sekundami zaostanka priborila Američanka Anna Newkirk.

Vrstni redi 

Fotografije Klemen Humar

Preberi še:
SP Lenzerheide: Monika padla v kvalifikacijah
SP Lenzerheide: Po boksih z Wynom
SP Lenzerheide: Monika in Miran s "slovenskim" Funnom
SP Lenzerheide: Jure s posebnim vrancem

Z uporabo strani mtb.si soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.