Zmagovalca sedme in predzadnje dirke svetovne enduro serije EWS v Ainsi v provinci Aragoniji na severu Španije sta Američan Richie Rude (Yeti/Fox Shox Factory Racing) in Francozinja Cecile Ravanel (Commencal Vallnord Enduro Racing Team). Edini slovenski predstavnik Vid Peršak (Sunbikers Mondraker Enduro Racing, na uvodni fotografiji). je zasedel 42. mesto.


Richie Rude

V vročih in suhih razmerah je v dveh dneh in sedmih hitrostnih preizkušnjah za svojo drugo letošnjo zmago Rude za osem sekund ušel drugouvrščenemu Martinu Maesu (GT Factory Racing), ki je v nedeljo sicer dobil dve etapi in zmanjšal razliko z dvanastih sekund zaostanka. Tretji je bil Francoz Damien Oton (Unior Devinci Factory Racing).


Cecile Ravanel

Ravanelova ostaja letos nepremagana, tokrat je dobila pet hitrostnih preizkušenj. Stopničke pri ženskah so bile tokrat povsem francoske, saj sta ji sledili Isabeau Courdurier (Intense-Mavic Collective) na drugem in Andreane Lanthier Nadeau (Rocky Mountain Race Face Enduro Team) na tretjem mestu.


Uniorjev Damien Oton

Vid po koncu ni bil povsem prepričan, ali naj bo zadovoljen ali ne: “V bistvu po petkovem treningu nisem pričakoval preveč, ker so bile vse etape izredno fizično zahtevne, na njih je bilo ogromno poganjanja … A na koncu sem najbolje opravil prav etape, v katerih sem pričakoval, da mi bo šlo najslabše. Sicer sem vozil kar konstantno, brez velikih težav. Le proti koncu druge etape in v tretjo sem imel defekt, a me je rešil insert.”

“Upam, da bodo v Finalu etape bolj na glavo, mogoče mi tam uspejo boljše vožnje,” še pravi Vid.

Že konec tega tedna namreč sledi finale serije v Finalu ob Ligurskem morju v Italiji. Ravanelova in Sam Hill, ki je tokrat z defektom končal na 11. mestu, lahko naslova zapravita le še teoretično oziroma z veliko smolo. Vid je s petimi nastopi in štirimi uvrstitvami 41.


Uvodna fotografija Alejandro Lopez, ostale fotografije EWS

Preberi še
EWS Whistler: Na vrhu Maes in Ravanelova, Peršak 44.

Z uporabo strani mtb.si soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.