150 tekmovalcev iz 30 držav se je udeležilo dirke Sakarya MTB Cup v istoimenski turški provinci vzhodno od Carigrada. Dvodnevna prireditev je v soboto ponudila olimpijski kros C1 kategorije UCI, v nedeljo pa maraton serije UCI. V reprezentančnih dresih so nastopili trije slovenski kolesarji.


Kros: Blaža na vrhu, smola Nagliča

V soboto je v moški konkurenci zmagal Rus Timofej Ivanov, drugi je bil Litvanec Martins Blums in tretji še en Rus Anton Sincov.

Rok Naglič je imel že na startu veliko smole, po padcu v prvem zavoju je celo dirko lovil ostale in se na koncu uvrstil na 15. mesto. Njegov klubski kolega Gregor Krajnc je bil 25.

Blaža Pintarič je zmagala v ženski kategoriji pred Ukrajinko Irino Popovo in srbsko tekmovalko Jovano Crnogorac.


Start žensk v krosu


Blaža na vrhu

Maraton: Rok blizu najhitrejšim, odstop Blaže

V nedeljo je bil na sporedu še maraton v dolžini 88 kilometrov za moške in 65 kilometrov za ženske.

Pri moških je bil še enkrat najmočnejši zmagovalec krosa Timofej Ivanov, drugi je bil nekdanji svetovni prvak v maratonu Grk Periklis Ilias in tretji Latvijec Arnis Petersons.

Rok Naglič se je z zaostankom 11 minut in pol uvrstil na sedmo mesto, Gregor Krajnc pa na 15.

Pri ženskah je bila na maratonu najhitrejša Jovana Crnogorac, druga je bila Rusinja Vera Medvedeva in tretja Latvijka Katarina Jaunslaviete.

Blaža Pintarič ni imela sreče in je že pred prvo tehnično cono prerezala gumo. Po zasilnem krpanju je s precejšnjo zamudo nadaljevala dirko, a ovira je bila prevelika in je morala odstopiti.

Vrstni redi kros
Vrstni redi maraton


www.sakaryamtbcup.com
www.facebook.com/sakaryamtbcup

Fotografije facebook.com/sakaryamtbcup