Ta vikend bosta na sporedu drugo in tretje finalno tekmovanje serije Pumpaj Slovenija. Gostitelja bosta pumptrack Ruše in pumptrack Zagorje ob Savi. V Rušah so letos že gostili kvalifikacijsko tekmovanje serije, v Zagorju pa bi morali biti prvi finalni obračuni že 1. septembra, a je bilo tekmovanje zaradi slabega vremena prestavljeno.

Dvojni spored. V Rušah v soboto 29. septembra, v Zagorju pa dan kasneje. Tudi tokrat pod nadzorom in v organizaciji BSX Racing Team Maribor, mtb.si in Alliance ASE. Seveda pod pokroviteljstvom lokalnih občin.Pravila

Finale je sestavljen iz kvalifikacijskega in izločevalnega dela. V kvalifikacijskem delu vsak tekmovalec, ki se je v finalna tekmovanja predhodno kvalificiral, odpelje en krog. Najboljših 16 iz vsake kategorije se uvrsti v izločilne boje., ki bodo potekali po pravilih “paralelnega slaloma” - tekmovalec s 1. časom proti tekmovalcu s 16. časom. 

Tekmovalci v finalnih tekmah tekmujejo na čas, a drug proti drugemu. Vsak posebej odpelje en krog, hitrejši napreduje v naslednji krog tekmovanja do finala, kjer prav tako odloča samo en krog. V kolikor imata dva tekmovalca identičen čas, se vožnja ponovi. Poganjanje v kategoriji 14+ ni dovoljeno.

Zmagovalec posamezne kategorije z največ točkami s finalnih tekmovanj bo postal slovenski kralj pumpanja!

Nagrade

Praktične in denarne. Za najboljše v skupnem seštevku finalnih obračunov bo dobro poskrbljeno. Poleg praktičnih nagrad bodo za kategorijo 14+ tudi denarne nagrade v skupni vrednosti 2000 eur.

Zadnji letošnji finalni obračuni bodo oktobra v Odrancih.

Naslovna fotografija Klemen Humar


Vse ostale informacije najdeš na pumpaj.si.

Prvo finalno tekmovanje je bilo na Ptuju:
Pumpaj Slovenija: Prva finalna je za nami

Deset kvalifikacijskih tekmovanj je potekalo takole:
Pumpaj Slovenija: Deseta kvalifikacijska je bila v Škofji Loki
Pumpaj Slovenija: 9. postaja
Pumpaj Slovenija: Še drugič v prestolnici
Pumpaj Slovenija: Prva dirka je uspela
Pumpaj Slovenija: Drugo kvalifikacijsko tekmovanje je bilo v Celju
Dvojni spored v Odrancih
Pumpaj Slovenija: Četrta postaja - Majšperk
Pumpaj Slovenija: V petek je bilo veselo na Ptuju
Pumpaj Slovenija tokrat na Dolenjskem
Pumpaj Slovenija: Na vrsti je bila Ljubljana

Z uporabo strani mtb.si soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.