Slovenca v svetovnem vrhu spusta se veselita naslednjih dveh sezon svetovnega pokala, ko bosta v tej največji svetovni seriji oba prvič dirkala tudi doma. Poleg dirk na Mariborskem Pohorju v sezonah 2019 in 2020 bosta imela v 2020 kar slovensko-hrvaško turnejo.

Jima je to vzpodbuda? Morda tudi obremenitev? Nova stopnička za spust v Sloveniji? Morda tudi to, da bosta lažje sestavila svoje proračune - zlasti Monika?

Monika Hrastnik

KK Črn trn, 4. na lestvici UCI, 5. sv. pokal skupno, 3. sv. pokal Val di Sole, evropska in državna prvakinja, zmagovalka evropskega pokala

“Ful vesela!

Končno bom lahko vozila svetovni pokal doma. Želim si, da se čimprej pozdravim, da bom lahko čim več v Mariboru in izkoristim domač teren. Kar se tiče pritiskov pa mislim, da bodo dosti večji kot v tujini, predvsem ker je prva dirka. O rezultatih nikoli ne govorim rada, bom pa dala 110 % od sebe kot na vseh dirkah.

Upam, da se bo s takšno veliko dirko tudi prepoznavnost in promocija povečala s tem pa veljavnost spusta in bo tekmovalec v spustu kot športnik v Sloveniji več vreden.

Lošinj je svoje ime dobil letos in mislim, da bo 2020 čisti raztur na teh dveh dirkah.”


Foto Klemen Humar

Jure Žabjek

Unior/Devinci Factory Racing, 2017 8. na lestvici UCI, 10. sv. pokal Lenzerheide, zmagovalec evropskega pokala

“Seveda sem bil zelo vesel, ko sem videl koledar za 2019-2020. Lošinj je bila v tej sezoni res vrhunska tekma. Vsi so jo zelo hvalili in občutek, da si na tekmi na otoku, je nekaj neverjetnega. Tako da sem zelo vesel, da bomo spet tekmovali na Lošinju v sezoni 2020.

V Mariboru sem spremljal zadnjo tekmo svetovnega pokala kot gledalec, ko se še nisem ukvarjal z gorskim kolesarstvom. Odpravil sem se s starejšim bratom, ki je v naši družini takrat začenjal s spustom. Sigurno je bil ogled tekme tudi eden od razlogov, da sem se po tem tudi začel ukvarjati s spustom. In upam, da se bo enako zgodilo še pri komu. Vsekakor je pa to velika promocija za spust.

Začeti sezono z domačo tekma je zagotovo velika vzpodbuda in dobra motivacija.”

Uvodna fotografija - na letošnjem evropskem pokalu v Mariboru je pravzaprav manjkala le Rachel ... Foto Andras Oravecz

Preberi še
Svetovni pokal v gorskem kolesarstvu se vrača v Maribor
Svetovni pokal 2019/2020: Odzivi iz Maribora, Trbovelj in Unior/Devincija
Koledar svetovnega pokala: V 2020 DH turneja Maribor - Lošinj!

Z uporabo strani mtb.si soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.