BMX park Ljubljana je v dveh dneh gostil že drugo dirko. Tokrat so se fantje in dekleta pomerili na zadnji dirki B4X Inverted.si pokala Slovenije. Dobrih štirideset tekmovalcev in tekmovalk se je najprej pomerilo na kvalifikacijah, kjer so morali v čim krajšem času prevoziti polovico BMX proge, boji na izpadanje pa so potekali po celotni dolžini.

Čeprav je bila vremenska napoved slaba, so za čas dirke dežni oblaki prizanesli tekmovalcem in vsi dvoboji so se zaključili v suhem vremenu. Zgledno pripravljena prireditev in sproščeno vzdušje so pripomogli, da je zadnja, šesta dirka v sezoni pustila lep pečat in prinesla nekaj dodatne energije za zimske priprave na B4X pokal v sezoni 2019.

Najhitrejši v kvalifikacijah

U7 - Vito Plahuta (KK Črn trn) 18:09
U9 - Jošt Ložar (KD Rajd) 15:57
U11 - Luka Supić (BSX Racing Team) 15:54
U13 - Tim Rovtar (KK Črn trn) 14:23
U15 - Matic Sitar (KD Rajd) 14:20
U19 - Žiga Omerzu (BSX Racing Team) 13:77
elite - Rok Bajc (KK Črn trn) 13:86


Vrstni redi

V najmlajši kategoriji je v velikem finalu Vito Plahuta premagal Taia Bratušo, v malem finalu, oziroma boju za tretje mesto pa je bil Bor Zarifa uspešnejši od Marka Harnold Švajgerja.

V kategoriji do devet let je bil Jošt Ložar v boju za zmago hitrejši kot Jakob Praček (KK Črn trn), tretje mesto pa si je v dvoboju Črnega trna izboril Tine Dovžak, ki je bil hitrejši kot Ožbej Golja.

Luka Supić je v kategoriji do 11 let v velikem finalu ugnal Maia Pokleko (KD Lignit), v boju za tretje mesto pa je Matej Gec (KD Rajd) prehitel Mateja Novaka (KK Bula).

Kategorija do 13 let. Tim Rovtar se je za zmago pomeril z Valom Trinle Lampičem (BSX Racing Team) in suvereno slavil. Tretje mesto si je privozil Maxim Jazbar (KK Črn trn), četrto pa Domen Zver (KK Bula).

V kategoriji do 15 let je bil najbolj suveren Matic Sitar (KD Rajd). v finalu je ugnal klubkega tekmeca Tima Bratušo. Tretje mesto je pripadlo Kevinu Klančiču (KK Črn trn), četrto pa Nejcu Hericu (KD Rajd).

Do 19 let. Absolutno najhitrejši s kvalifikacij Žiga Omerzu, se ni pustil zmesti niti v finalu in prepričljivo slavil. Na drugo mesto se je uvrstil Anže Novinec, na tretje pa Polona Koren (oba KK Črn trn).

V kategoriji elite je zmagal Jani Volk (KK Črn trn), drugo mesto je pripadlo Roku Bajcu, tretje pa Petru Palandačiču (KD Rajd).

Vse informacije o pokalu B4X Inverted.si najdeš na facebooku.

Fotografije Klemen Humar

Tako je bilo na prvih petih dirkah:
Dvojni spored v Odrancih
B4X Inverted.si: Druga dirka pokala je bila v Šempetru
B4X Inverted.si: Tretja dirka je bila blatna
B4X Inverted.si: Ajdovska vročica
B4X Inverted.si: Mokri in blatni Sveti Jurij