Odranci - druga kvalifikacijska in zadnja finalna dirka letošnje serije Pumpaj Slovenija, ki je potekala v organizaciji Alliance ASE, BSX Racing Team in mtb.si, s podporo lokalnih občin, seveda.

Pumptrack v Odrancih ni več največji v Sloveniji, zagotovo pa je še vedno najboljši. Zato tudi finalna prireditev na pumptracku, ki je do konca septembra, ko so odprli tistega na ljubljanskih Fužinah, veljal za kralja med “tlačilnimi” poligoni.

Takole so pumpali na zadnji finalni preizkušnji, na kateri so lahko nastopili samo tisti, ki so se uvrstili skozi sito kvalifikacijskih preizkušenj na različnih pumptrackih po Sloveniji - Ptuj, Ruše, Škofja Loka, Ljubljana, Ivančna Gorica …


V kategoriji Open je dovoljeno vse, samo kolesa ne. Tudi mountain board!

Kvalifikacijske vožnje

Kategorija do 5 let - najhitreje Mara Bella Perić, njen čas pa 22,35 sekunde. Na drugo mesto se je uvrstil Nick Čeh Cigrovski, tretji je bil Rok Kogler.

Kategorija 6 do 9 let - najboljši čas je pripadel Mihaelu Gaborju Periću. Ura se je ustavila pri 18:15 sekunde, na drugo mesto se je uvrstil Jošt Ložar, na tretje Žan Kogler, četrti je bil Nejc Virag.

Kategorija 10 do 13 let - najhitreje Žan Pahor, njegov čas pa 15:83 sekunde. Drugi kvalifikacijski čas je imel Miha Čeh, tretjega Domen Zver, četrtega pa Matej Novak.

Kategorija 14+ - Tilen Frank je postavil mejo pri 14,42 sekunde. Dve desetinki je zaostal Davorin Maleković, tretji je bil Žiga Omerzu, četrti pa Boris Režabek.

Open - Tilen Javornik (19,73), Miha Čeh (19:75), Gal Ivančič (19:81), Gašper Žnidar (23,19).Finalne vožnje

do 5 let - Mara Bella Perić je bila najhitrejša tudi v finalu. Njen čas - 22,53. Drugo mesto je s časom 25,53 osvojil Nick Čeh Cigrovski, tretji je bil Rok Kogler (28,91).

6 do 9 let - v finalu je najhitreje pumpal Jošt Ložar. Njegov čas pa 17,50. Na drugo mesto se je uvrstil Mihael Gabor Perić (18:34), tretji je bil Žan Kogler (19:38), četrti pa Nejc Virag (21:38).

10 do 13 let. V velikem finalu je zmago slavil Žan Pahor (15:81), drugi je bil Miha Čeh (15:86), v malem finalu pa je bil Domen Zver (16:71) hitrejši od Mateja Novaka (17;47).

14+ - veliki zmagovalec je Tilen Frank, ki je v finalu svoj kvalifikacijski čas izboljšal za stotinko sekunde. Na drugo mesto se je uvrstil Davorin Maleković, njegov čas v finalu pa 14,50. Tretji je bil Dominik Kavaš. Njegov čas v malem finalu pa 14,90. Na četrto mesto se je s časom 15,24 uvrstil Žiga Omerzu.

Open - zmaga je pripadla Tilnu Javorniku. Ura se je ustavila pri 19,26 sekunde. Drugo mesto je osvojil Miha Čeh (19,84), tretji je bil Gal Ivančič (20,31), četrti pa Gašper Žnidar (22,69).


Bogate nagrade za prve tri v kategoriji 14+.

Kdo so KRALJI pumpanja v sezoni 2018?

V kategoriji do pet let je kraljica postala Mara Bella Perić, ki je v finalnih obračunih nanizala štiri zmage, osvojila maksimalno število točk - 240 in fantom pokazala, da z njo ni šale!

V kategoriji 6 - 9 let je Jošt Ložar osvojil maksimalno število točk, prav tako nanizal štiri zmage in bil okronan za kralja pumpanja.

V kategoriji 10 do 13 let je z dvema zmagama in dvema drugima mestoma ter 228 osvojenimi točkami kralj slovenskih pumptrackov postal Miha Čeh.

Kategorija 14+ je na vrh izstrelila šefa mariborskega BSX racing teama Tilna Franka, ki je zmagal na prav vseh finalnih tekmovanjih in osvojil maksimalno število točk. Najbližji zasledovalec je bil Davorin Maleković, ki je bil dvakrat drugi in dvakrat tretji, na tretje mesto se je z dvema drugima, enim tretjim in današnjim petim mestom uvrstil Boris Režabek.

V kategoriji Open je svojo drugo krono osvojil Miha Čeh, ki je v finalnih obračunih enkrat zmagal in bil trikrat drugi.


Kralji in kraljica letošnjega pumpanja.

Na kratko

Super prva sezona, ni bilo vse optimalno, a za prvo leto novega projekta, kjer je samo v času desetih kvalifikacijskih tekmovanj nastalo skoraj toliko novih asfaltnih poligonov, se za naslednjo sezono ni bati, da serije Pumpaj Slovenija ne bo. Zagotovo bo še boljša in še bolj adrenalinska!

Kako je bilo na prvih treh finalnih preizkušnjah?
Pumpaj Slovenija: 3. postaja - Zagorje ob Savi
Pumpaj Slovenija: Drugo finalno tekmovanje je bilo v Rušah
Pumpaj Slovenija: Prva finalna je za nami

Takole so se razvrščali na kvalifikacijskih bojih širom Slovenije:
Pumpaj Slovenija: Deseta kvalifikacijska je bila v Škofji Loki
Pumpaj Slovenija: 9. postaja
Pumpaj Slovenija: Še drugič v prestolnici
Pumpaj Slovenija: Prva dirka je uspela
Pumpaj Slovenija: Drugo kvalifikacijsko tekmovanje je bilo v Celju
Dvojni spored v Odrancih
Pumpaj Slovenija: Četrta postaja - Majšperk
Pumpaj Slovenija: V petek je bilo veselo na Ptuju
Pumpaj Slovenija tokrat na Dolenjskem
Pumpaj Slovenija: Na vrsti je bila Ljubljana

Z uporabo strani mtb.si soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.