Peto in predzadnjo dirko letošnjega slovenskega pokala v ciklokrosu, ciklokros Cycling United v Šenčurju, je dobil Matej Kravos. Po zmagi na državnem prvenstvu v Cerknici je to za člana Tuš teama druga zaporedna zmaga, če pozabimo na Vipavo teden prej, za katero verjetno vprašanje niti ne pomembnega absolutnega zmagovalca ne bo nikdar razrešeno.

Tokrat je bil po sedmih krogih na prepleteni ravninski progi v športnem parku Šenčur v cilju 49 sekund pred drugouvrščenim domačinom Nikom Čemažarjem in še 28 sekund več pred tretjeuvrščenim Jakom Primožičem (oba KK Kranj), oba sta iz članske kategorije.

Sledil je gostitelj iz KD Šenčur Vladimir Kerkez iz Kravosove kategorije master 1, nato pa na petem mestu v aboslutni konkurenci še zmagovalec v kategoriji master 2 Mitja Mori (Ganesha Team). Šesti je bil Matej Dakskobler (KK Pantal), tretji v master 1, sedmi pa Mihael Štajnar (Calcit bike team), ki je igubljal v drugi polovici dirke, a stopil na tretjo stopničko med člani.


Kravos slavi zmago v Šenčurju, foto prijavim.se

Ob Moriju sta se v prvo trojico v kategoriji master 2 uvrstila Matjaž Kovač in Lucjan Premrn (oba Izvir Vipava).

Med ženskami je bila razred zase Tjaša Sušnik (KK Kranj) pred Sašo Žavbi Kunaver (BTC City Ljubljana) in Tajdo Mohorič (KK Kranj).

Pri starejših mladincih je zmagal Jan Ravbar (KK Adria Mobil) z 52 sekundami prednosti pred Blažem Avbljem ter minuto in 7 sekundami pred Lukom Dragarjem (Oba Rog AS). Skupno v dirki mladincev pa je bil Ravbarju najbliže mlajši mladinec Fabijan Kralj (KK Pantal), v tej konkurenci je drugo mesto osvojil Aljaž Petek (KK Kranj) in tretje Jure Rus (MBK SportR.si).

Med dekleti do 17 let je zmagala Nuša Moroz (KD Sloga 1902 Idrija), med dečki do 15 let pa Anže Ravbar (KK Adria Mobil).

Udeležba je bila malce šibkejša kot na prejšnjih dirkah in morda bi res veljajo prisluhniti predlogu Kerkeza, tokrat prireditelja, ki pravi, da bi moralo biti državno prvenstvo zadnja dirka v seriji, sicer po prvenstvu kot vrhuncu kratke sezone število nastopajočih upade.

Za zadnjo dirko serije, ki bo na sporedu čez dva tedna, v nedeljo 23. decembra, se vendarle ni bati za udeležbo, saj bo slovenski pokal v Novi Gorici na dirki v organizaciji KK Pantal združil moči s serijo Furlanije-Julijske krajine.

V italijanski Gorici pa se dirka že jutri na 14. nagradi Gorice, dirki serije Selle SMP Master Cross. Na štartu bo tudi nekaj Slovencev s Kravosom na čelu. 

Vrstni redi

Na fotografiji zmagovalca med starejšimi in mlajšimi mladinci, Ravbar in Kralj, na odseku na igrišču za odbojko na mivki. Skoraj kot Belgija!

Preberi še
CX DP: Absolutno Kravos, med člani Pogačar