10. aprila se bodo le dan po prologu kolesarske dvojice pognale po trasi prve etape pete dirke po kvarnerskih otokih. Tokrat nekoliko spremenjene in verjamemo, da še bolj atraktivne!

I’m s rock-it man

Start bo v Baški, nato sledi pet kilometrov dolg vzpon na Mesečevo planoto, ki je postala zaščitni znak prve etape. Po napornem vzponu sledi vožnja po “luninem” površju, nato se prevesi na drugo stran kanjona nad Baško. Sledi tehničen, kamnit teren in dva kar težka vzpona, kmalu bo na obzorju prva okrepna postaja in le streljaj do najvišje točke etape 440 metrov nad morjem.

Sledi lep, a tehnično zahteven spust, skoraj do točke nič, nato pa poti proti Vrbniku in dalje proti Dobrinju in vzpon proti drugi okrepni postaji na 47. kilometru. Sledi dolg spust in malce gori, doli, naokoli proti cilju, ki letos prvič ne bo v Baški, temveč v mestu Krk!

Etapa bo dolga 72 kilometrov, vmes bo potrebno premagati 1750 višinskih metrov zponov!Obvezne informacije

Paket (na osebo) vključuje: pravico do starta, elektronsko merjenje časa, rezultate v živo na organizatorjevi spletni strani, hrano in pijačo na okrepnih postajah (minimalno dve na etapo + cilj), označeno traso, sledi GPS za vsako etapo, startno številko za kolo in dres, Finisher majico za vse, ki zaključijo dirko.

Profesionalno medicinsko pomoč na trasah in v cilju, obrok po vsaki etapi, servisne cone na vsaki etapi, prostor za pranje koles po vsaki etapi, pijačo dobrodošlice pred začetkom dirke, “brifing” pred vsako etapo, Finisher party …

Startnine Early Bird so žal že razprodane, na voljo so še klasične, za katere je čas prijave še do 31. decembra (400 evrov na osebo) in Last minute, ki velja od 1. januarja do 10. marca.Prijaviš se lahko na 4islands.hr

Foto organizator

Preberi še:
Mitas 4 Islands 2019 s pomembno novostjo

Z uporabo strani mtb.si soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.