Z novim letom se obeta nekaj sprememb pri mladih zelo priljubljenem tekmovanju, ki je zadnji dve sezoni štel šest dirk in postregel z atraktivnimi dvoboji.

B4X pokal Slovenije se po dveh odličnih sezonah sodelovanja razhaja z glavnim pokroviteljem - trgovino Inverted, za katero stoji Luka Rakuša iz Luka’s Bikes. Plodni dve leti, odlične nagrade s strani spletne trgovine in zelo dobro sodelovanje se je končalo z zadnjo dirko letošnjega B4X Inverted.si pokala Slovenije.

Sedaj iščejo novega generalnega pokrovitelja pokala za prihajajočo sezono. Če ima kdo željo in voljo vložiti nekaj sredstev v serijo, ki za slovenske kolesarske razmere ni zanemarljiva, saj se je v letošnji sezoni na šestih dirkah pomerilo 114 različnih tekmovalcev in tekmovalk, povprečno pa je na posamični dirki nastopilo prek 40 udeležencev, naj se javi koordinatorju.

Druga sprememba in v očeh mnogih kar presenečenje je umik dosedanjega koordinatorja pokala Matjaža Jazbarja. Sam pravi, da je o odločitvi premišljeval zelo dolgo, a se je zaradi preobremenjenosti z drugimi projekti odločil, da koordinacijo B4X pokala Slovenije prepusti drugim. Mesto je sedaj prosto in čaka nekoga, ki bi prevzel funkcijo in nadaljeval v Matjaževem ritmu.

Kaj se pričakuje od koordinatorja pokala? Urejanje pravilnika, urejanje facebook profila, ki ima že tisoč všečkov, urejanje lestvic rezultatov in točkovanja ter seveda koordinacija pri pripravi dirk in pomoč organizatorjem. Sliši se veliko, a če k stvari pristopi nekdo z dovolj energije, ni vrag, da ne popelje priljubljenega pokala na še višji nivo.

Matjaž za konec dodaja, da glede na pestro kolesarsko dogajanje v Ajdovščini obstaja velika verjetnost, da se bo pokal prihodnje leto začel prav na progi v Palah in sicer v mesecu aprilu.

B4X pokal Slovenije na facebooku

Na mtb.si smo spremljali celotno letošnjo sezono:
Dvojni spored v Odrancih
B4X Inverted.si: Druga dirka pokala je bila v Šempetru
B4X Inverted.si: Tretja dirka je bila blatna
B4X Inverted.si: Ajdovska vročica
B4X Inverted.si: Mokri in blatni Sveti Jurij
B4X Inverted.si: Finalni obračuni v Ljubljani
Bar Hiša mladih: Podelitev priznanj v pokalu B4X Inverted.si