V drugi tretjini minulega leta ste brali oziroma gledali takole: v maju zanimivo največ o ne-gorskokolesarskem dogodku, v juniju pa ste si največkrat ogledali video, ki je posredno napovedoval velik dogodek ob koncu meseca. V počitniških mesecih je nato dvakrat udaril naš hišni pravljičar Matej Hartman - Mah z zapisoma o kraji koles in o električnih kolesih. Pa še kakšen dogodek, izdelek in video, seveda ni manjkal “influencer” Kristjan z dvema Testurama.

Maj

Red Bull Goni Pony v štirimestnem številu na VršičRed Bull Goni Pony je fenomen, ki kaže, da smo naposled vendarle kolesarski narod in da se na pedalih radi pomatrajo tudi tisti, ki se nimajo nujno za ne vem kakšne rekreativce. O žuru na singlespeedih očitno radi berete, tudi če je na asfaltu in kockah.

Tik pod vrhom še
Vittoria Air-Liner
Vrečkova Testura: Ultimativno orodje

Junij

Vidove sanje o ThrillerjuČe najhitrejši slovenski enduro divjak Vid Peršak razkaže dokončano progo Thriller na Peci, ki bo čez mesec dni gostila etapo dirke svetovne enduro serije, je treba klikniti. Da na Peci ni več le speglani flow in da je z novimi progami to zdaj pravi park, je sama po sebi odlična novica. Video je delo Nika Gradišnika.

Tik pod vrhom še
Trail Days nevihta
Black Hole maraton: Ne gre za kilometre

Julij

Ukradu sem bicikel, prefarbal sem ga mal ...Maha je k pisanju o eni hujših mor vsakega kolesarja, krajah koles, vzpodbudil kar dramatičen dogodek na njegovem domačem Lubniku nad Škofjo Loko. Ta se je k sreči srečno razpletel, Matej pa je dodal še nekaj primerov in navodila policije.

Tik pod vrhom še
EWS Peca - Jamnica: Peršak peti!
Sledi Pandurju čez Jezerca

Avgust

Tesla na bicikluMah pretrese pozitivne in tudi morebitne slabe plati vse bolj priljubljenih koles s pomočjo elektromotorja. Nekaj dejstev in nekaj osebnega razmišljanja. In požanje različne komentarje, tudi kakšnega užaljenega.

Tik pod vrhom še
Rdeče območje na Pohorju
Flat Out Ljubljana: Divje in glasno

Preberi še
Najbolj brano po mesecih: januar - april 2018

Z uporabo strani mtb.si soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.