Mlada svetovna prvakinja se je odločila, da zamenja športno sredino. Pridružila se je sedemkratnemu svetovnemu prvaku Ninu Schurterju. Čeprav sem emocionalno vezan na določeno znamko in njene tekmovalce, mi je popolnoma jasno, da kariera tako mlade tekmovalke, kot je Kate Courtney, ne more in ne sme biti vezana le na eno ekipo.

Spremembe so gonilo napredka, tako v življenju, kakor tudi športu in kariera športnika se gradi leta. Zato včasih vztrajanje v eni ekipi lahko pomeni stagnacijo. Tako se je Kate odločila, da zamenja svoj tekmovalni okoliš in se pridruži drugi močni svetovni znamki. Specialized bo zamenjal Scott. Ekipa Thomasa Frischknechta bo novi dom Kate Courtney.

Thomas Frischknecht se je že nekajkrat izkazal s svojim nosom za perspektivne tekmovalce in tudi tokrat je zadel v polno. S Kate je pogodbo namreč podpisal že pred svetovnim prvenstvom v Lenzerheideju.

To mu je prihranilo nekaj frankov, a v gorskem kolesarstvu se ne obračajo take vsote, da bi bila Kate zato kaj na slabšem, kot če bi podpisala po tem, ko je postala svetovna prvakinja v elitni ženski kategoriji.

Tako se tudi mavrična majica ženske elitne kategorije seli v ekipo Scott Sram, ki bo tako imela v naslednjem letu obe. Moško z Ninom Schurterjem in žensko s Courtneyjevo. Seveda pa so dolgoročni cilj ekipe olimpijske igre v Tokiu 2020 in Thomas Frischknecht ne skriva, da bi ponovno rad dobil oba naslova olimpijskega zmagovalca. In s tem nakupom so se možnosti njegove ekipe močno povečale.

Za Kate ne dvomimo, da se bo dobro znašla v ekipi svetovnih prvakov. Njen nazor, disciplina in “winning way“ pa nam v naslednji sezoni obetajo lepo športno rivalstvo z dosedanjo kolegico Anniko Langvad v ekipi Specialized Racing.

Naslovna fotografija Scott