Minila bosta dva tedna, odkar smo objavili, da bo Monika Hrastnik naslednji dve leti članica francoske ekipe Dorval AM. Že prej so se stari in novi člani ter vodstvo ekipe sestali na jugu Francije, v minulih dneh pa so opravili še 5-dnevni kamp v okolici Barcelone in Girone v Kataloniji, ki se ga je kot mehanik udeležil tudi Miran Vauh.

“Začeli smo v petek v parku La Poma, prvič sem vozila takšne dirte,” pravi Monika. Sobota in nedelja sta bila veliko bolj resna, v parku Pure Riding pri Gironi so namreč testirali kolesa za spust.

“Commencal Supreme DH se vozi precej drugače kot Giant. Ustreza mi, zelo se drži podlage. Nastavljali smo vzmetenje, a še čakam na vzmet Super Alloy Racing, primerno moji teži,” o testiranju svojega novega dirkaškega orožja pravi Monika.Ponedeljek so posvetili še vožnji z enduro kolesi, v torek, preden sta Mona in Miri odletela domov, pa so še enkrat obiskali La Pomo.

“Prvič sem v nekaj dneh furala toliko različnih zvrsti - spust, enduro, dirt, celo skatepark. Odlično je bilo, spored pa je bil vsak dan napolnjen do zadnje minute. Vstajali smo zgodaj in se v hotel vračali pozno,” še pove Monika.

Sredi februarja ju čaka devetdnevni kamp na Portugalskem, tudi na progah v Pampilhosi, kjer bo letos evropsko prvenstvo, in v Lousi, lanskem prizorišču EP, kjer je Monika postala evropska prvakinja, prihodnje leto pa bom tam prva dirka svetovnega pokala.

Fotografiji Nicolas Brizin @nicolasbrizin

Preberi še
Monika in Miran bosta govorila francosko!

Z uporabo strani mtb.si soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.