Slovensko-kanadska ekipa Unior/Devinci Factory Racing ima odslej tudi kanadskega tekmovalca v spustu. Kot se spodobi.

To je 28-letni Kirk McDowall, ki se bo v spustaškem delu ekipe pridružil Juretu Žabjeku in Dakotu Nortonu.

Trojica bo nastopala na kolesu Devinci Wilson 29, sezono pa bodo uradno začeli konec aprila na prvem spustu svetovnega pokala v Mariboru.


Kirk bo tako kot Dakotah nastopal v rdečem, barvi Uniorja v S. Ameriki

Kirk prihaja iz Vancouvra in je že desetletje eden najopaznejših tekmovalcev na kanadski sceni. Doslej je nastopal za ekipo Dunbar Cycles, zadnje štiri sezone prav tako že na kolesih Devinci. Z njimi je v letih 2016 in 2017 postal kanadski prvak.

Kirka spoznaj v videuLani je šlo Kirku odlično na evropskih dirkah serije Crankworx - v Les Getsu je bil 3., v Innsbrucku pa 4. Med najhitrejšo deseterico je še dvakrat pridrvel na festivalu Crankworx v Whistlerju in sicer na dirkah Canadian Open DH in Garbanzo DH.

“Že odkar sem leta 2015 začel nastopati na kolesih Devinci, sem sanjal, da bi dobil mesto v njihovi tovarniški ekipi v svetovnem pokalu,” pravi Kirk. “Verjamem, da z njihovo podporo lahko v svojo prvo polno sezono v svetovnem pokalu prenesem vožnje in uvrstitve, kakršne sem dosegal doma. Odnosi v ekipi so odlični, oprema tudi, tako da komaj čakam na prvo dirko.”
Kirk na Instagramu @kirkmcdowall

www.uniordevinci.com

Video Scott Secco
Fotografije Margus Riga, zadnja fotografija v galeriji (iz zakulisja snemanja) Connor McLeod

Z uporabo strani mtb.si soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.