Annika Langvad (Specialized Racing) in Anna van der Breggen (Boels-Dolmans) sta ponovno pokazali svojo moč tretji dan štiridnevne etapne dirke Afxentia v okviru pokala Sunshine Cup na Cipru. Danka in Nizozemka sta se na prvem vzponu odpeljali ostalim. Langvadova je na spustih vidno kazala linijo van der Breggenovi in tudi po menjavi zadnjega kolesa je ujela Ghostovi dekleti, Liso Pasteiner in Sino Frei, ju prehitela in spet prišla v vodstvo. Na koncu je pritisnila in Anna ji ni več sledila. S prednostjo 37 sekund je nadomestila zaostanek in prevzela vodstvo tudi v skupni razvrstitvi. Druga je bila Anna van der Breggen in tretja Lisa Pasteiner. Tak je tudi vrstni red v skupni razrstitvi.

Blaža Pintarič (Pintatim) je bila tudi danes peta. Pozna se, da ima v nogah letos že kar veliko dirk in manjka ji svežina. Le to pa nadomesti z izkušenostjo in tekmovalno trmo, ki preseneča mlajše tekmovalke, ki ji niso zmožne slediti. Da o pikah niti ne govorimo!


Anna Van der Breggen in Annika Langvad, foto Thomas Weschta/EGO-Promotion

Rus Timofei Ivanov v dresu državne reprezentance je osvojil sprint vodilne skupine devetih tekmovalcev pred Janom Škarnitzlom (Mitas Mercedes-Benz Praha Trek) iz Češke, ki je branil svoje vodilno mesto.

Howard Grotts (Specialized Racing) je sicer napadel prvi, a Američan je imel spremljevalca. Presenetljivo je bil to Andreas Miltiadis, ciprska zvezda, ki je že osvojil tretje mesto na 2. etapi. Sledilo je še nekaj napadov, a se noben ni obdržal. Ivanov je tako na zadnjih 500 metrih prevzel vodstvo in na vijugastem vstopu v cilj nihče ni mogel mimo njega. Drugi je bi Škarnitzl, ki je ohranil vodstvo v skupni uvrstitvi, in tretji Švicar Matthias Stirnemann.

Rok Naglič (Calcit Bike Team) je spet opravil dobro dirko in končal na 29. mestu. Zaostanek osmih minut tega morda ne pokaže, a konkurenca je na Cipru le malo slabša kot na svetovnem pokalu.


Rok Naglič, foto Jan Geyz

Peter Vesel je osvojil drugo mesto v etapi in drugo tudi skupno v Challenge pokalu master 3. Bart Brentjens (CST Sandd Bafang) je bil enostavno premočan na presenetljivo - spustih in je nato vedno ujel močno skupino, Peter pa se je večinoma vozil sam brez pomoči.

Peter: "Z dirko sem zelo zadovoljen. Ena etapna zmaga v tej konkurenci je več, kot sem pričakoval. Tudi borba z Bartom, rame ob rami, mi je dala videti, da mi taktično nekaj manjka za sam vrh. Večino dirke sva bila skupaj, a le majhna nepozornost na spustu je bila dovolj, da se mi je odpeljal. Zadnjih deset kilometrov na štajge in hupserje pa je bilo preveč zapletenih, da bi ga še ujel. A sedaj imam dokaz, kam spadam, in če voziva skupaj, nama nihče ne pride blizu.”

Hrvat Marko Fržop (TopSportTeam) je tudi danes zmagal v svoji konkurenci in je tudi skupni zmagovalec Challenga master 2. Sicer je imel zadnja dva dneva nekaj težav z zadnjo gumo, a mu to ni preprečilo zmagoslavja.

Marko: “Vesel sem, da sem se odpravil na to dirko. Konkurenca med masterji je vedno večja in veseli me, da se lahko enakovredno kosam z njimi. To je velika spodbuda za letošnje dirke, ki jih imam še v planu.”

Elitno konkurenco jutri čaka še olimpijski kros v Mantra tou Kampiou, ki bo podal končna zmagovalca ciprskega (mestoma) sončnega pokala.

Vrstni redi

Na naslovni fotografiji Tomifei Ivanov na čelu, foto Thomas Weschta/EGO-Promotion

Preberi še

Cyprus Sunshine Cup: Zmagovalca druge etape Wawak in Langvadova
Naši na Cipru dobro začeli