Italijanski proizvajalec kolesarskih pnevmatik in obročnikov je šel v razvoju še korak dlje. Čeprav pri izdelavi pnevmatik že dlje časa uporabljajo grafen, je sedaj prišel čas, da svoje poslanstvo nadgradijo z novo tehnologijo imenovano 4C. Vse skupaj seveda z uporabo grafena druge generacije (Grafen 2.0).


Tehnologija 4C

Tehnologija nanosa zmesi Vittoria 4C vsebuje ločene osnovne in površinske zmesi, tako v središču kot na stranskih delih tekalne plasti. Ta pristop omogoča natančno prilagoditev prožnosti osnove tekalne plasti in površine tekalne plasti ločeno, s čimer se doseže pravilna trdota spojine Grafen 2.0 točno tam, kjer je to potrebno za maksimalno zmožnost vožnje v zavojih, na vzponih, pri kotaljenju in učinkovitosti zaviranja.

Poleg tega se izboljšata tudi obstojnost in zaščita pred predrtjem, saj je robustna osnovna zmes odporna na udarce in zagotavlja boljšo zaščito pred globjimi poškodbami tekalne površine.

Vsaka izmed štirih plasti je sestavljena iz različnih vrst naravne in sintetične gume, mešanih v zmes, ki najbolje deluje za predvideno uporabo. To omogoča neskončne prilagoditve vsakega sloja pnevmatike glede na potrebe.

Dodatne informacije na vittoria.com in pri slovenskem distributerju Vizija Sport na cult-trgovina.si.