Prva od osmih dirk Enduro World Series bo čez manj kot tri tedne na Novi Zelandiji. Med igralce lige (trenutno jih je nekaj več kot 8500) se seveda lahko vključiš tudi pozneje v sezoni, a se tvoje možnosti, da osvojiš prvo nagrado - kolo Pivot Firebird 29 s komponentami Shimano XTR - zmanjšajo.

Pravila so podobna kot v ligi svetovnega pokala v spustu: s proračunom milijona in pol dolarjev sestaviš ekipo šestih tekmovalcev (štirih moških in ženske). S svojimi resničnimi uvrstitvami ti prinašajo točke. Ekipo lahko med posameznimi dirkami poljubno spreminjaš.

Poleg čiste računice je lepo v svojo ekipo uvrstiti tudi tekmovalca, za katerega navijaš. Vid Peršak (Orbea Enduro Team, na fotografiji) je “naprodaj” za 150.000 dolarjev. Ga skoraj moraš vzeti v ekipo, a pozor, na prvih dveh dirkah ne bo nastopil. Od “domačih” sta na voljo še člana ekipe Unior/Devinci Factory Racing Damien Oton in Keegan Wright. Pa hitra Avstrijca iz SloEndura Kevina Maderegger in Matthias Stonig. Pri dekletih pa nobene kolikor toliko domače. Dobro je slediti novicam, potem veš, da je Cecile Ravanel poškodovana …

Preberi si predstavitev lige na pinkbike.com ali pa kar skoči naravnost v ligo.

Podrobna navodila za igranje

Domača liga

Vabljen-a pa še v domačo mini ligo SloEnduroWorldSeries. Lahko si včlanjen v dve takšni mini ligi.


Si že v ligi svetovnega pokala v spustu? Beri BikeBrojev Domišljijska liga na Pinkbike je LIVE!

Foto Klemens Koenig / Lines Magazine