Možak se odpravi na kolesarjenje in ob cesti vidi toliko smeti, da mu to pokvari obračanje pedal. Nekaj jih pobere in odnese na primernejše mesto.

Ker je bil ta možak Matej Špehar, ki zna preko spleta in družbenih medijev spraviti kakšno pobudo med ljudi, je že teden dni pozneje stala spletna stran kolesarjismetarji.si in načrt čistilne akcije, ki bo tudi dobrodelna, je bil pripravljen.

Akcija!

V soboto 9. marca ste vsi vabljeni na pobiranje smeti. Jasno je, da bo udeležencev (kolesarjev ali ne, s kolesom je v resnici nerodno pobirati smeti, če niso ravno daleč narazen) veliko in da bosta pokrovitelja Mercator in Pivovarna Unior prispevala po 10 centov za vsak pobrani odpadek. Pa še proti lakoti in žeji se bosta borila.

Recimo 300 udeležencev x 100 kosov pobranih smeti = 30.000 kosov smeti ali 3000 evrov. Pa bo enačba lahko tudi bogatejša. Zbrani znesek prejmejo starši štiriletnega Anžeta, ki zaradi cerebralne paralize potrebuje samoplačniške terapije.

Lokacija bo tam nekje, kjer je Matej kolesaril - zbirno mesto bo ob 9.30 na parkirišču pred trgovino Mercator v Polhovem Gradcu.

Ta trenutek je prijavljenih nekaj več kot 200 udeležencev. Če ne utegneš, lahko pomagaš tudi tako, da pošlješ ključno besedo KOLESARJI5 na 1919 in prispevaš 5 evrov za Anžetove terapije.

kolesarjismetarji.si

www.facebook.com/kolesarjismetarji

Dogodek na Facebooku

#kolesarjismetarji

Z uporabo strani mtb.si soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.