Vse je nared za začetek sedme sezone SloEndura, slovenske mednarodne serije v gorskokolesarskem enduru. Že v marcu je sicer onkraj meje pri Gorici štartala serija lažjih dirk SloEnduro 4Fun, ta konec tedna, natančneje v nedeljo 14. aprila, pa se v Ajdovščini s preizkušnjo Kamplc enduro začne še “prva liga”.

 

Na območju nekdanje vojašnice Pale pod izvirom Hublja bo od petka do nedelje potekal kolesarski festival z vrsto dogodkov in tekmovanj. Nedeljski vrhunec bo prav Kamplc enduro v organizaciji društva Kampelc, ki je za festival združil moči z drugim ajdovskim klubom Črn trn.

 

Kamplc enduro je najstarejša enduro dirka v Sloveniji, še iz časa pred serijo SloEnduro, že tretjič pa jo bodo izvedli na stezicah nad Ajdovščino. Serijo je odprla tudi lani. Udeležence bo na približno 22 km dolgem krogu z višinsko razliko okoli 900 m pričakalo šest hitrostnih preizkušenj, ki jih bodo lahko spoznali v soboto. Štart prvega tekmovalca bo ob 10. uri. Mlajši od 17 let se bodo pomerili na skrajšani trasi s tremi hitrostnimi preizkušnjami, dolgi 10 km z 400 v.m.. Natančen potek trase bo objavljen v petek. Takrat bo znano tudi, katera hitrostna preizkušnja si bo prislužila naziv Kendine SuperEtape za dodatne nagrade.Prijave so odprte do četrtkovega večera, v času pisanja te napovedi pa je bilo prijavljenih 165 kolesarjev in kolesark iz “domačih” držav SloEndura: Avstrije, Hrvaške, Italije, Madžarske in Slovenije. Udeležbo sta potrdila branilca skupnih naslovov SloEndura iz sezone 2018, Avstrijka Yana Dobnig (letos Team Dorrong) in Vid Peršak (letos Orbea Enduro Team). Peršak je tudi nepremagan na tem prizorišču, medtem ko je dvakratna zmagovalka Petra Bernhard, lani sredi sezone huje poškodovana, o svoji vrnitvi še vedno razmišlja.

 

Dirka bo štela tudi za točke italijanske serije Triveneto Enduro.

 

Prireditelji predvidevajo, da naj kljub dežju med tednom proge konec tedna ne bi bile preveč razmočene, saj je bila zemlja zelo presušena.

www.sloenduro.com

 

Preberi še
Konec tedna kolesarski festival Ajdovščina