Zdaj gre pa res že zelo, zelo zares. Čez dva tedna bo pod Pohorjem vrelo. Najboljši tekmovalci in tekmovalke v spustu z vsega sveta, najnovejša kolesa in oprema, tovornjaki … 20 let po prvem takšnem dogodku na istem mestu in 9 let po zadnjem.

V naslednji vrsticah najdeš nekaj pomembnih informacij za podaljšani vikend od 25. do 28. aprila.

Spored


Četrtek, 25. april
17.00 Otvoritev (center Maribora)
18.00 Predstavitev tekmovalcev (center Maribora)

Petek, 26. april
8.30-17.00 trening

Sobota, 27. april
8.30-11.45 trening
12.15 razvrstitveni nastop mladinke
12.30 kvalifikacije mladinci
13.30 kvalifikacije članice
14.00 kvalifikacije člani

Nedelja, 28. april
8.15.9.15 trening
9.45 finale mladinke
10.15. finale mladinci
11.00-12.00 trening
12.30 finale članice
13.30 finale člani
sledi podelitev za vse kategorije

Vstopnice

Vstopnico si priskrbi pred prihodom na prizorišče. Za dan ali za vikend. Osnovno ali s prevozom z avtobusom in gondolo ali pa kar VIP. Na eventim.si

Parkiranje

Na prizorišču parkirišč za gledalce skoraj ne bo, zato toplo priporočamo, da pridete z avtobusom. Oziroma da se z avtomobilom pripeljete dovolj zgodaj, da ga pustite na kakšnem bolj oddaljenem parkirišču, naprimer pri dvorani Tabor.

Prostovoljci

Vsaka velika prireditev krvavo potrebuje prostovoljce. Verjemi, da boš svetovni pokal v uradni majici doživel/doživela povsem drugače. Če si le star/stara vsaj 16 let oziroma 18 za delo redarja ob progi. Vse o tem na www.worldcup.si/volunteers

Otvoritev v mestu

Otvoritev svetovnega pokala bo v četrtek 25. aprila ob 17. uri na Tyrševi ulici v lokalu Noomm Rollhouse & Bar. Tam bo tudi 10 najboljših moških in 5 žensk iz lanskega svetovnega pokala in nekaj zanimivih imen z dosedanjih izvedb na Pohorju.

Prenos finala

Sočustvujemo z vsemi, ki ne boste utegnili priti pod Pohorje na dan finala. Za tolažbo pa si boste lahko prenos ogledali na TV Slovenija in Red Bull TV.

Predsednik pride

In nenazadnje: častni pokrovitelj svetovnega pokala v Mariboru bo predsednik republike Slovenije Borut Pahor. Da se le ne poskusi spustiti po progi …

Furaj & navijaj

Če bi radi tisti vikend tako furali kot navijali, lahko povprašate pri BikeGalaxy, če imajo še kakšen prostor v svojem aranžmaju. Z Vrečkom in Rouzijem.

Ogrevalka z evropskim pokalom

Ogrevalna dirka pa seveda že teden dni prej, od 19. do 21. aprila, z dirko evropskega pokala iXS European Downhill Cup. Konkurenca bo divja! Le kdo ne bi rad preizkusil proge teden dni pred svetovnim pokalom!?

www.worldcup.si