Lahko bi bil le “še en” začetek evropskega pokala v spustu v Sloveniji. A zares ne pomnimo, kdaj bi imeli najhitrejši na svetu priložnost progo svetovnega pokala preizkusiti teden dni prej na dirki evropskega pokala. Teden dni pred prvo dirko sezone. Na progi, o kateri vsi sanjajo že devet let. Si lahko izmisliš boljše razmere za preizkus tekmovalcev in njihove opreme?

Zato bo prva letošnja dirka serije iXS European Downhill Cup na Mariborskem Pohorju morda po kakovosti udeležencev najmočnejša v vsej zgodovini serije! Prijavljenih je več kot 400 tekmovalk in tekmovalcev iz 36 držav, med njimi člani ekip Commencal Vallnord (Remi Thirion), Atherton Bikes (Rachel in Gee Atherton), Madison Saracen Factory Team (Danny Hart), Polygon UR (Tracey in Mick Hannah), Unior/Devinci Factory Racing, Canyon Factory Racing (Troy Brosnan), Intense Factory Racing (Aaron Gwin), CUBE Global Squad, MS Mondraker in GT Factory Racing.

Domačih tekmovalcev ne bo ravno v trunah, deseterico najdemo na seznamu prijavljenih, med njimi seveda tudi Moniko Hrastnik, ki bo debitirala v dresu francoske ekipe Dorval AM Pro Racing Team, in Jureta Žabjeka, ki bo zastopal slovensko-kanadski Unior/Devinci Factory Racing.


Skale čakajo ... Foto Klemen Humar

Tudi vremenska napoved je prijazna. In če teden dni pozneje, ko se z dirko svetovnega pokala na istem mestu začnejo tudi prvomajski prazniki, “moraš” kam drugam, bo to res odlična priložnost, da si najhitrejše ogledaš na Pohorju.

Številni se bodo v Sloveniji zadržali kar čez tri vikende. Od 3. do 5. maja bo namreč druga dirka evropskega pokala v Kranjski Gori.

Spored dirke evropskega pokala

(enako Maribor in Kranjska Gora)

Petek
12.00-18.00 Trening

Sobota
9.00-14.00 Trening
14.30 Kvalifikacije

Nedelja
8.00-10.00 Trening
12.30 Finale
20 min po dirki podelitev

Naslovna fotografija Andras Oravecz

Preberi še
Dva tedna do svetovnega pokala v Mariboru!
V šovu DH zvezdnikov na Pohorju Monika 3., Miri 6.!
iXS EDC Maribor: Fotogalerija