Konec junija je od nekdaj priljubljen termin za kolesarske prireditve. Ta konec tedna imamo doma v Kranjski Gori evropsko prvenstvo masters, na Mont Sainte Anne v Quebecu svetovni pokal, v italijanskih Dolomitih razvpiti maraton Sella Ronda, na katerem se vsako leto poskusi več Slovencev … Je kdo opazil, da vzponov niti ne omenjamo?

V soboto nas doma čakata še dve vrhunski tekmovalni prireditvi, privlačni tudi za obiskovalce.

Že 15. kamniški kros

Po Vrtojbi in Samoboru tretja dirka v krosu za pokal Slovenije bo zopet tudi mednarodna druge kategorije UCI. Klasična proga s štartom na Glavnem trgu bo le malenkostno spremenjena, vsi znani odseki ostanejo.
Mednarodna konkurenca bo kar pestra, poleg domačih so prijavljeni tekmovalci iz Avstrije, Češke, Hrvaške, Italije in Španije. Izpostaviti velja dva iz italijanske ekipe Elettroveneta Corratec: Michele Casagrande je član italijanske štafete, ki je predprejšnji konec tedna na evropskem prvenstvu v Moskvi osvojila naslov evropskih prvakov, Španec Ivan Alvarez Gutierrez pa je v svetovnem pokalu najvišje segel pred štirimi leti s tretjim mestom.

Štart članic, veteranov, amaterjev, mladink in mlajših mladincev je ob 10. uri, članov in mladinecv pa ob 12. uri. Najmlajši se pomerijo na koncu, po 14.15.

Razpis s podrobnim sporedom
Seznam prijavljenih kolesarjev
Časi z dirke v živo

Na uvodni fotografiji štart članov na lanskem kamniškem krosu, foto Grega Stopar.

V Mariboru prvič za točke svetovne serije FMB

Druščina Den Devils, ki skrbi za skakalnice ob BMX stezi v Mariboru in je tam tekmovanje v prostem slogu priredila že zadnja tri leta, si je letos zastavila visok cilj in na svoje "igrišče" pripeljala kar tekmovanje svetovne serije prostega sloga ali FMB World Tour po okriljem zveze Freeride Mountain Bike Association.

Celoten naziv tekmovanja ravno še gre v eno vrsto: Den Devils dirt jump contest 2012 fueled by Bandidos. Status znotraj FMB toura je bronast, najnižji. Tako si tudi zelo znanih imen ne morejo obetati. Svoj prihod pa je napovedalo nekaj dobrih jezdecev iz sosednjih držav. Dolgčas ne bo, pa še Flisarjev Filip bo spet dobil mikrofon …

Spored, kar ga je pomembnega za gledalce: kvalifikacije od 15.30, finale od 17.30 do 18.30.

www.fmbworldtour.com/den-devils

Video napoved s posnetki z lanskega tekmovanja