V soboto in nedeljo bo letelo v Rivignanu. Gaj Gorza in Nik Golob sta dirkala v Belgiji, gospod Masters po ta zadnjem na BSXovi progi, svetovni pokal v Manchestru in BMX šola v Mariboru.

Ta vikend prva in druga

dirka pokala Alpe-Adria v italijanskem Rivignanu. Tudi z nekaj več kot tridesetimi slovenskimi tekmovalci in tekmovalkami. Če te zanima ogled, Rivignano je nekaj kilometrov stran od Palmanove. Dogodek na facebooku

Gaj in Nik v Belgiji

V Zolderju sta pretekli vikend potekali 3. in 4. dirka evropskega pokala. Slovenci smo imeli na startu dva tekmovalca, ki v tujini nastopata za ekipo Maikun Thrill, na domačih dirkah pa pod okriljem TBP Lenart. Gaj Gorza in Nik Golob sta se pomerila v izredno močni konkurenci s preko 1700 tekmovalci na startu. Gaj je v prvem dirkaškem dnevu prišel do 1/16 finala in zasedel 5. mesto (177 tekmovalcev v kategoriji), Nik pa je prvi dirkaški dan zaključil v motih (105 tekmovalcev). Drugo dirko je Gaj končal še višje, saj je osvojil 6. mesto v 1/8 finala (172 tekmovalcev), Nik pa je s tekmovanji zaključil v motih (98 tekmovalcv). Čestitke!

Wynovi manuali


Wyn Masters
, mojster manuala, je pred prvo dirko svetovnega pokala v spustu preizkusil tudi mariborsko BMX progo in pokazal, da se morajo mladi BMXarji še veliko naučiti. Ni kaj, Wyn je car! (Šmentani pokončni videi, klikni za prikaz čez cel zaslon, da vidiš cel video)

Treningi v Mariboru

Če te zanimajo treningi BMXa v štajerski prestolnici, pri BSXu pravijo takole - torek, sreda in četrtek med 17. in 19. uro. Pogoj za udeležbo na treningih je včlanitev v kolesarsko društvo BSX Racing Team. Ostale informacije po elektronski pošti. Klik na bsx.team@gmail.com.

Svetovni pokal

Kot smo omenili prejšnji teden, se ta vikend začne svetovni pokal. Prvi dirki v Supercrossu bosta v Manchestru. Novička o začetku sezone tudi na uci.org


Pokrita dvorana in 200 najboljših in najdrznejših krotilcev 20-palčnih koles.