Po pestri in s tekmovanji polni drugi polovici maja je že prvi junijski dan potekalo še eno kvalifikaijsko tekmovanje za pokal Pumpaj Slovenija. Prvič je bil gostitelj Maribor in sicer v sklopu 29. športnega vikenda Maribora.

Lepo vreme in “pumpanja” željni mladi in malo starejši so se preizkusili na pumptracku pri Pohorski vzpenjači in nato v boju s stotinkami upali na uvrstitev v finalne preizkušnje, ki bodo na sporedu jeseni.

Najhitrejši po kategorijah

- do 5 let - Nick Čeh Cigrovski (10,92), Tim Oprešnik in Tit Farazin
- 6 do 9 let - Max Sliško (9,92), Jaka Grilič in Rene Gabor
- 10 do 13 let - Miha Čeh (8,22), Vid Oprešnik in Pia Palčnik
- 14+ - Žiga Omerzu (8,60), Blaž Hozjan in Lilijana Čeh
- OPEN - Miha Zemljič (13,35), Tanaja Čeh Cigrovski in Anže Horvat

*v oklepajih so zapisani časi zmagovalcev, izraženi v sekundah

Razložimo pravila:

V kvalifikacijah tekmuje vsak tekmovalec posamezno. Na voljo ima en krog, šteje se najhitrejši. Če imata dva tekmovalca enak čas, se vožnja ponovi. Udeleženci kvalifikacijskih tekmovanj prejmejo praktične nagrade. Pravila bodo tekmovalcem podrobno razložena eno uro pred tekmovanjem, ko bodo morali vsi prijavljeni opraviti tudi obvezni trening. Poganjanje v kategoriji 14+ ni dovoljenoČelade so obvezne! Ostala zaščitna oprema močno zaželena.

Kategorije:
- do 5 let (letnik 2014 in mlajši)
- 6 do 9 let (letnik 2010 do 2013)
- 10 do 13 let (letnik 2006 do 2009)
- 14+ (letnik 2005 in starejši)
- OPEN (skiroji, rolke, rolerji - enotna kategorija)Naslednje kvalifikacijsko tekmovanje bo v petek 7. junija v Postojni. Dogodek na facebooku

Naslovna fotografija Kristjan Sliško

Preberi še
Pumpaj Slovenija: Trikrat v vikendu