Druga sezona serije Pumpaj Slovenija, ki je plod sodelovanja mariborskega BSX Racing Teama, graditeljev poligonov in parkov Alliance ASE ter portala mtb.si, se počasi širi po vsej državiPostojna in okolica se ponašajo s kar nekaj pumptracki in tokrat so se s tistim pri vojašnici znašli na seznamu letošnjih kvalifikacijskih preizkušenj.

Sončno vreme, dobra družba in predvsem zanimiva konfiguracija proge, kjer se je prvič na tovrstnih tekmovanjih vozilo v obliki osmice, so postregli z atraktivnimi boji, predvsem pa so udeleženci pokazali, da za dobro in hitro furanje ne potrebuješ ogromnega poligona.Najhitrejši po kategorijah

- do 5 let - Tija Frank je bila tokrat osamljena borka z valovi
- 6 do 9 let - zmaga Joštu Ložarju (12,54), drugo mesto je osvojil Vito Plahuta, tretje pa Matic Požar Rudolf
- 10 - 13 let - prvo mesto Nik Prek (13,14), drugo Maxim Jazbar in tretje Lan Barut
- 14+ - najhitrejši čas je dosegel Luka Barut (11,57), drugo mesto Andrej Rudolf, tretje mesto Elvis Škergat
- OPEN - Jošt Ložar (14,96), Lan Barut in Nik Prek

*v oklepajih so zapisani časi zmagovalcev, izraženi v sekundahŠe enkrat razložimo pravila:

V kvalifikacijah tekmuje vsak tekmovalec posamezno. Na voljo ima en krog, šteje se najhitrejši. Če imata dva tekmovalca enak čas, se vožnja ponovi. Udeleženci kvalifikacijskih tekmovanj prejmejo praktične nagrade. Pravila bodo tekmovalcem podrobno razložena eno uro pred tekmovanjem, ko bodo morali vsi prijavljeni opraviti tudi obvezni trening. Poganjanje v kategoriji 14+ ni dovoljenoČelade so obvezne! Ostala zaščitna oprema močno zaželena.

Kategorije:
- do 5 let (letnik 2014 in mlajši)
- 6 do 9 let (letnik 2010 do 2013)
- 10 do 13 let (letnik 2006 do 2009)
- 14+ (letnik 2005 in starejši)
- OPEN (skiroji, rolke, rolerji - enotna kategorija)Datum naslednjega kvalifikacijskega tekmovanja bo znan kmalu. Pumpaj Slovenija na spletu.

Preberi še
Pumpaj Slovenija: Prvič v Mariboru
Pumpaj Slovenija: Trikrat v vikendu