Gorskokolesarski maraton se je dokončno spet vrnil v Bjelovar. 16. junija se bo v centru mesta zopet zbrala množica kolesarjev, ki bo vozila dirko po Bilogori, gori, doli, naokoli in po gozdnih enoslednicah. Maraton bo v dveh dolžinah - 48 in 70 kilometrov.

Glede na to, da so bili tekmovalci pretekla leta več kot zadovoljni s progo, je organizator ni preveč spreminjal, a je za letos uvedel kategorijo električnih koles. Prav tako je povečan tudi nagradni sklad! Bilogorski obronki so posejani z številnimi stezicami, ki spominjajo na vrtiljak, odprtimi travniki in gostim gozdom in s čudovitimi razgledi, ki bodo navdušili mnoge. Za najhitrejše so pripravljene bogate nagrade, za vse ostale pa nepozaben dogodek v Bilogorski naravi in prekrasnih poteh.

Na kratko

Štart in cilj bosta v samem centru Bjelovarja, v mestnem parku poleg muzeja, kjer vas razširjenih rok pričakujeta mestna skupnost in kolesarski klub Gema. Od starta naprej se bo šlo najprej 3 kilometre skozi mesto, nato sledi makadam in spominsko območje Lug. Trasa je speljana po najlepših predelih Bilogorja. Na dolgi trasi bodo tri, na krajši pa dve okrepni coni.

Razpisane kategorije

Dolga trasa s 70 kilometri dolžine s 1650 višinskimi metri vzponov
- Moški 1
- Moški 2
- Moški 3
- Ženske (enotna kategorija)

Kratka trasa s 48 kilometri in 720 višinskimi metri vzponov
- Moški
- Ženske

Več informacij o maratonu najdeš na facebooku, ostale informacije na www.terezijaner.bike.