Lansko leto smo bili silno ponosni, da je bila klasika SloEndura, Black Hole Enduro v okviru Black Hole Bike Festivala na Koroškem, del svetovne serije v enduru (Enduro World Series), najvišje ravni tekmovanj v gorskokolesarskem enduru na svetu. Hkrati smo prireditev pogrešali v koledarju SloEndura.

S sedmo izvedbo se Black Hole Enduro vrača v prav tako sedem let staro družino SloEndura! Ta konec tedna bodo na stezicah v okolici Jamnice in na dveh daljših spustih s Pece (zopet torej na obeh straneh meje) poleg točk SloEndura na voljo tudi točke evropske serije EWS. Po aprilskem Kamplc enduru bo to druga dirka slovenske mednarodne serije, po dirkaš v Španiji in na Škotskem pa tretja za “EWS European Series”.

Na štartu bo nekaj več kot 200 kolesark in kolesarjev, čaka pa jih dva dni dirkanja. V soboto 22. junija popoldan namreč na Peci v MTBZone bike parku Petzen opravijo s Thrillerjem. To bo tudi Kendina SuperEtapa vikenda. V nedeljo 23. pa po organiziranem prevozu na slovensko stran v Singletrail park Jamnica nadaljujejo z “Mlinarjevo”, “Poštarjevo” in “Borovničkami”, preden se vrnejo na Peco za zloglasni EWS Trail. Skupaj je trasa dolga 36,24 km s 1911 m spustov in približno za tisočaka manj vzpenjanja s kolesi, saj se na Peco dvakrat vzpnejo z žičnico.

V soboto se tekmovanje začne ob 16. uri, v nedeljo pa ob 9. uri, obakrat s prireditvenega prostora pod Peco.Festival

Osrednji festivalski program je letos strnjen v štiri dni, v podaljšani praznični vikend. Zaključi se na dan državnosti, v torek 25. junija, z državnim prvenstvom v olimpijskem krosu na Ravnah. V torek bodo na Ravnah izvedli tudi program za najmlajše gorske kolesarje. Žal so zaradi premajhnega števila predprijav odpovedali sobotni Black Hole maraton.Razpis Black Hole endura na sloenduro.com

Zemljevid trase (PDF)

Race Book (PDF)