Letošnji dan državnosti bo na Ravnah na Koroškem obarvan še posebej praznično, saj se bodo v torek 25. junija kolesarji pomerili za naslove državnih prvakov v olimpijskem krosu.

 

Zadnja leta so pri Kolesarskem klubu Ravne prirejali le dirke mladih, tokrat pa so se organizatorji odločili za izvedbo državnega prvenstva za vse kategorije.

 

Na štartu bo preko 200 kolesarjev, v članski moški kategoriji pa se bo za zmago pomerila peterica kolesarjev. Rok Naglič (Calcit bike team), ki brani naslov državnega prvaka, bo dirkal na domačem terenu, progo pa je že dodobra stestiral. Z odlično formo se lahko pohvali tudi Gregor Dimic (Energijateam.com), ki si majico državnega prvaka v najprestižnejši kategoriji prav tako želi. V boj za zmago pa se bodo podali še ostali člani kamniškega kluba. Luka Tavčar, sicer specialist za maratone, ki pa mu vzponi, ki jih v Ravnah ne manjka, prav tako niso tuji, in Gregor Krajnc ter Jure Belak. Na dirki ne bo poškodovanega Boštjana Hribovška.

 

V ženski članski kategoriji se bodo pomerile Tanja Žakelj (Unior Devinci Factory Racing), Vita Movrin (Energijateam.com) in Maruša Knap (Calcit bike team). Na listi predprijavljenih pa ni aktualne državne prvakinje Blaže Pintarič (Pinta tim).

 

Trasa proge je tehnično srednje zahtevna, mlajše kategorije do 15 let pa se bodo pomerile na skrajšani progi. Točno število krogov bo znano pred dirko.

 

To bo hkrati letošnja osma dirka serije SloXcup.
Na uvodni fotografiji domačin Teo Pečnik, ki je po dveh naslovih med mlajšimi mladinci letos prestopil k starejšim mladincem. Foto prijavim.se

Oglej si še
Oglejmo si progi državnih prvenstev 2019 v DHI in XCO