Po včerajšnjih razburljivih kvalifikacijah na eni najbolj atraktivnih 4kros prog imamo Slovenci dva finalista, ki se bosta danes zvečer pomerila na glavni dirki sezone - v boju za belo majico z mavrico na prsih.

Kvalifikacije so potekale na zelo prašni in drseči progi, ki komaj da dopušča kakšno napako. To sta na svoji koži izkusila tudi debitanta na svetovnem prvenstvu Jure Štrancar in Jani Volk, pa tudi “veteran” te proge Matija Stupar je občutil, kako te drseči zavoji hitro pošljejo v kakšno skalo. Najbolje se je odrezal Urban Rotnik, ki je z zelo majhnim zaostankom za prvim na kvalifikacijah Čehom Tomašem Slavikom - z njim sta bila boj v finalu pumptracka na Flat Out Days - zasedel odlično sedmo mesto!

Danes bo šlo seveda zares, saj ne bo le štoparica tista, ki bo odločila, kdo gre v naslednji krog, ampak bodo na startu vedno štirje, in vsak si bo želel napredovanja! Finalni obračuni se začnejo ob 21. uri in 15 minut!

KvalifikacijeMoški:
1. mesto Tomaš Slavik (Češka), 2. mesto Lutz Weber (Švica), 3. mesto Hannes Slavik (Avstrija) - Hannes se je odlično odrezal tudi na nedavnem svetovnem prvenstvu v BMXu, saj je v svoji kategoriji osvojil 7. mesto - 4. mesto Felix Beckeman (Švedska), 7. mesto Urban Rotnik, 32. mesto Matija Stupar, 33. mesto Jure Štrancar in 40. mesto Jani Volk.

Vrstni redi Ženske: 1. mesto Raphaela Richter (Nemčija), 2. mesto branilka naslova Romana Labounkova (Češka), 3. mesto Natasha Bradley (Velika Britanija), 4. mesto Mathilde Bernard (Nemčija), 5. mesto Anna Newkirk (ZDA), ki je med mladinkami trenutno na drugem mestu v svetovnem pokalu spusta.

Vrstni redi 

Izjave slovenskih reprezentantovJure Štrancar
: “Na svetovnem sem prvič. Proga je v redu in mi je odgovarjala. Drugi dan treningov se nekako nisem znašel in sem se "kockal" po celi progi. Na kvalifikacijah sem nekako zložil vožnjo, ki naj bi bila zadovoljiva, a mi je zmanjkalo le dve desetinki, da bi se kvalificiral v finale. Nad rezultatom sem nekoliko razočaran, je pa bilo prvenstvo zagotovo zanimiva izkušnja."Jani Volk: “Prvič na svetovnem prvenstvu. Proga je brutalna, hitra, zavoji prašni, drseči ... Kar se tiče samih kvalifikacij mislim, da bi lahko odpeljal precej boljše. Največ preglavic so mi delali zavoji, po liniji PRO pa me je presenetil zavoj in sem preveč zaviral, izgubil hitrost, je premalo prenesel v zadnji del na skalnati odsek in posledično je tudi rezultat takšen, kot je. Zaključil sem na 40. mestu, lahko bi bilo mnogo boljše, a važno je, da smo celi!"Matija Stupar: “Danes sem se počutil dobro skozi ves dan, na progi mi je šlo kar v redu. Na kvalifikacijah mi je šlo zelo dobro do zadnje linije, tam sem naredil napako, me je "zložilo" na skale, tako da sem moral dejansko štartati z nule in sem zgubil kar nekaj časa, a je bilo na srečo kar nekaj takšnih, ki so tudi naredili nekaj napak in se mi je uspelo kvalificirati v finale. Bomo videli, kako bo danes, pa potrebno bo naštudirati kakšne zunanje linije."Urban Rotnik: “Uspela mi je lepa in tekoča vožnja z manjšimi napakami, je pa 7. mesto lepo izhodišče za finale."

Na naslovni fotografiji slovenski kvartet, foto Klavdij Blažko