25. oktober bo dan D za največje frirajd tekmovanje letos. Že štirinajstič, ne čisto zapored, a vse od leta 2001. Predah je bil med leti 2005 in 2007. Virgin v Utahu bo tudi letošnje prizorišče. Podrobnejše informacije sledijo, tokrat pa 18 že kvalificiranih, oziroma izbranih.

Potrjenih 10

Tisti, ki so bili že v naprej določeni za 14. izvedbo, so trije Kanadčani, Španec, trije Američani, Belgijec, Poljak in Britanec:
- Brett Rheeder
- Andreu Lacondeguy
- Ethan Nell
- Tom van Steenbergen
- Thomas Genon
- Tyler McCaul
- Kyle Strait
- Szymon Godziek
- Kurt Sorge
- Brendan Fairclough

“Wild card” osmih

Včeraj je komisija, ki so jo sestavljali Cam McCaul, Aaron Chase, Nico Vink, Randy Spangler, Dave Smutok in organizator prireditve Todd Barber, na podlagi preteklih rezultatov, sodelovanju na podobnih prireditvah, spretnostih in aktualnih akcijskih videih izbrala še tri Kanadčane, dva Američana, dva Francoza in Britanca. To so:
- Brandon Semenuk
- Cam Zink
- Carson Storch
- Antoine Bizet
- Graham Agassiz
- Reece Wallace
- Vincent Tupin
- Gee Atherton

Kaj pa preostali trije?

Na Rampagu je skoraj pravilo, da se po izbranih in z lastnimi rokami izdelanih linijah požene 21. tekmovalcev. Zadnje tri bodo izbirali na izbirnem tekmovanju Marzocchi Proving Grounds v sklopu Black Sage Festa, ki bo 7. in 8. septembra v Bendu v Oregonu. 8. septembra bo tako znanih vseh 21 “izbranih”.

Ostale informacije najdeš na redbull.com

Naslovna fotografija Garth Milan/Red Bull Content Pool, na njej je Reed Boggs