Jure Žabjek po poškodbi znova med elito, drugič. V najboljši trideseterici tudi Kirk McDowall in Dakotah Norton.

V uvodu je uporabljena beseda "drugič", ker je Jure Žabjek (Unior/Devinci Factory Racing) že drugi teden zapored dosegel odličen rezultat v svetovnem pokalu. Tokrat je bil v švicarskem Lenzerheideju 22.! V zapestju še vedno čuti posledice poškodbe, vendar se forma vidno dviga, s tem pa prihajajo tudi boljši rezultati.

Ekipni uspeh sta dopolnila Kanadčan Kirk McDowall s 27. in Američan Dakotah Norton s 30. mestom; ob uspehu Nortona je nekaj grenkega priokusa, saj je bil vse do zadnjega merjenja časa med najhitrejšimi, po večji napaki pa je ujel rob trideseterice. Še vedno je imeti tri tekmovalce med prvimi tridesetimi v svetovnem pokalu lep dosežek!

Jure Žabjek je po dirki povedal:

"Po kvalifikacijski vožnji sem vedel, da lahko danes pridem precej višje. Razmere so se v primerjavi z včeraj nekoliko poslabšale, tudi deževalo je in proga je bila malo drseča, še posebej na odprtih delih. V finalno vožnjo sem šel nekoliko zadržano, še posebej v zgornjih delih je bilo mokro in nisem želel tvegati. Srednji del sem odpeljal zelo dobro, spodaj pa sem naredil eno napako in izgubil nekaj časa. Sem pa zagotovo vesel, da sem po poškodbi na tem mestu."

Zelo dobro je znova vozil Žak Gomilšček iz ekipe Sinter Brakes Team, ki jo prav tako vodi Kolesarsko društvo Rajd. Žak je bil 9. in je zdaj skupno 10. v seštevku mladincev.

Naslovna fotografija Ross Bell Photography, fotogalerija Klemen Humar

Preberi še
Lenzerheide: V spustu še en francoski dan
Lenzerheide: V kvalifikacijah spusta med najhitrejšima le desetinka