Svetovno prvenstvo v olimpijskem krosu se odvija že od četrtka. Takrat so se na progo v Mont Sainte Anne podali mladinci in mladinke, v petek se po kvalifikacijah spusta nastopili fantje do 23 let, včeraj pa pred dirko elitnih kategorij še dekleta do23 let. V vseh mlajših kategorijah je bila prevlada evropskih tekmovalcev in tekmovalk, saj so osvojili vse barve medalj. Slovenci letos v mlajših kategorijah nismo imeli predstavnikov.

Mladinci


Britanec Charlie Aldrige je po ogorčenem boju in silovitem zaključku postal svetovni prvak. Po uri in sedmih minutah ter 31 sekundah je za le 11 sekund prehitel Francoza Luco Martina. Tretje mesto jez 20 sekundami zaostanka osvojil Italijan Andreas Emanuele Vittone.

Mladinke


Jacqueline Schneebeli je poskrbela za še eno medaljo za Švico. V boju za naslov je za minuto in 8 sekund prehitela Avstrijko Mono Mitterwallner, tretje mesto je osvojila Norvežanka Marie Helene Fossesholm, ki je za zmagovalko zaostala 3 minute in 11 sekund.

Dekleta U23

Lanska svetovna podprvakinja in štirikratna evropska prvakinja v kategoriji do 23 let, Švicarka Sina Frei, se je veselila veličastne zmage. Po uri in 16 minutah ter 34 sekundah je za 31 sekund prejitela Avstrijko Lauro Stigger, lansko mladinsko svetovno prvakinjo. Tretje mesto je osvojila Francozinja Loana Lecomte, ki je zaostala le 5 sekund za drugouvrščeno.

Fantje U23


Prevlada romunskega kolesarja se je nadaljevala tudi na svetovnem prvenstvu. Vlad Dascalu je suvereno opravil s progo v MSA in dirko končal v uri 19 minutah in 50 sekundah. Drugo in tretje mesto je pripadlo Švicarjema Fillipu Colombu in Vitalu Albinu, ki sta zaostala za minuto in 57, oziroma 2 minuti in 6 sekund.

Vrstni redi na uci.org 

Naslovno fotografijo smo si sposodili na facebook profilu UCI Mountain Bike

Preberi še
SP MSA: Tanja Žakelj odlično!
SP MSA: XC krog z Emily Batty
SP MSA: Mokre kvalifikacije spusta
SP MSA: Juretov bling-bling
SP MSA: Po DH progi z Žakom
SP MSA: Po progi z Benom
SP MSA: Prva e-MTB XC svetovna prvaka okronana
SP MSA: Med štafetami zmaga v Švico