Ena najtežjih in najbolj legendarnih etapnih dirk na svetu je dobila uradni zemljevid za leto 2020. Najbolj neukročena dirka bo še bolj divja kot do sedaj. Čeprav na papirju z nekaj manj višinci kot letošnja, a vseeno zelo zahtevna. Vse to v Južni Afriki. Od Univerze v Cape Townu preko Ceresa, Saronsberga in Wellingtona do vinskega posestva Val de Vie.

Od morja, prek vinogradov, do gora

Začela se bo 15. marca s prologom v Cape Townu, končala pa 22. marca v Val de Vie Estate. Vmes pa 647 kilometrov in 15.550 višinskih metrov vzponov. Najdaljša etapa bo četrta po vrsti in bo merila 101 kilometer, a ne bo tako zahtevna, saj bo potrebno preplezati le 1950 višincev. Že naslednji dan bo na vrsti kraljeva, v le 85 kilometrih bo potrebno premagati 2900 višinskih metrov vzponov!

Profile etap si lahko ogledaš na tem mestu

Absa Cape Epic v videu


Startnina je skoraj vsako leto višja. Za prihajajočo dirko se je cena za par dvignila na 6290 ameriških zelencev. K temu prištej še par dni nastanitev pred in po dirki. V lastni režiji, seveda, letalsko karto, prevoz z in do letališča … Epic je postal res “epski”. Tudi za denarnico.

Vse dodatne informacije najdeš na cape-epic.com.

Naslovna fotografija organizator