Na Kopah so se kolesarji v že prav jesenskih razmerah pomerili na zadnji dirki v pokalu SloXcup za starejše kategorije v letošnji sezoni. Med člani je slavil Gregor Dimic (Energijateam.com), Maruša Knap (Calcit bike team) med članicami pa tokrat ni imela konkurence.

 

Na dirki se je v megli in precej hladnem vremenu pomerilo 139 kolesarjev. Dirka je bila na Kopah organizirana prvič, organizator pa je na koncu poskrbel tudi za žrebanje nagrad, ki so razveselile kar nekaj tekmovalcev.

 

Proga je bila srednje zahtevna in precej klasična, vsebovala pa je veliko vzpona.

 

V kategoriji U23+Elite M je bil najhitrejši Gregor Dimic (Energijateam.com): “Po enomesečnem premoru, ko sem pomagal pri reprezentančnih pripravah v Pili, ni bilo časa za tekme. Danes sem bil precej lačen dirkanja. Fantje so nekoliko taktizirali v prvem krogu, jaz pa sem napadel in dirkal vseh preostalih šest krogov sam. Spust je odličen, proga je super, sicer rahlo drseča in tam moram svojo vožnjo še malo izboljšati."

 

Drugo mesto je osvojil Rok Naglič (Calcit Bike Team) ter tretje Matevž Govekar (MBK Črni Vrh).

 

V kategoriji U23+Elite W je bila najhitrejša Maruša Knap (Calcit Bike Team): “Proga mi je všeč, jo poznam. Je zanimiva, sicer z veliko klanca. Malo je bila spolzka, flow pa ima veliko peska, zato ni bil spolzek. Mi pa vedno bolj odgovarjajo vzponi, le malo so me pekla pljuča zaradi višine,” pravi Maruša.

 

V kategoriji U19 M je prvo mesto osvojil Teo Pečnik (KK Ravne). Drugi je bil Blaž Žle in tretji Matic Kranjec Žagar (oba Calcit Bike Team).

 

V kategoriji U19 W je prvo mesto osvojila Ana Janežič (Energijateam.com), druga je bila Tamara Homar (Energijateam.com).Uroš Mikelj

V kategoriji Veterani 1 je zmagal Uroš Mikelj (Calcit Bike Team): “Zjutraj je kazalo celo na sneg, mene pa rado zebe, je pa bilo pred štartom kar odlično. Začeli smo z uvodnim krogom, Tancik je peljal po svoje, sledil mu je Budin, ki pa je nekoliko popuščal. Peljal sem za Budinom, odšel v prvem krogu naprej, peljal lahkotno in prišel do prve zmage v letošnji sezoni na dirki slovenskega pokala. Proga je bila za zadnjo dirko odlična, precej klasična xc proga, le na koreninah ponekod malo mastna.”

 

Drugi je bil Matjaž Budin (MBK Črni Vrh) in tretji Matic Jazbec (ŠD 2Simpl).

 

V kategoriji Veterani 2 je bil najhitrejši Mitja Tancik (Energijateam.com): “Meni take razmere in višina ustrezajo. Mraz mi je ljubši kot vročina. Že na štartu sem videl, da so fantje malo obremenjeni z mrazom. Jaz vedno poskusim dirkati v kratkih rokavih, čim si v dolgih rokavih, ne vem, če imaš v mislih dirko. Zmago posvečam Danu, kolegu in sodelavcu, ki ga je pred kratkim prizadela huda bolezen in se je komaj rešil. Bi pa pohvalil prizorišče, progo in infrastrukturo, ki ima velik potencial. Upam, da bodo organizatorji imeli pozitiven občutek po dirki in bodo šli z vnemo v naslednjo sezono. Dobrodošlo je tudi, da je bila proga ravno dovolj tehnična, da, če si hotel voziti po limitu, je bila težka. Ni pa bilo modernih segmentov prog, kot so rocky garden ali dropi ali težko nevoznih delov."

 

Drugo mesto je osvojil Mitja Černe (DEŠ Fleš) ter tretje Damjan Utranker (ŠD 2Simpl).

 

V kategoriji Veterani 3 je zmagal Tine Zupan (Scott Team), drugi je bil Janez Vovk (Calcit Bike Team).

 

V kategoriji U17 M je zmagal Jure Rus (MBK Črni Vrh), drugi je bil Nace Gnezda (MBK ČRNI VRH) in tretji Tine Jereb (MBK Črni Vrh).

 

V kategoriji U17 W Ema Movrin (Energijateam.com) ni imela konkurence.
V kategoriji U15 M je prvo mesto osvojil Žan Pahor (Energijateam.com). Drugi je bil Marcel Gladek (MBK Črni Vrh) in tretji Ambrož Vovk (Calcit Bike Team).

 

V kategoriji U15 W je prvo mesto osvojila Tina Smrdel (MBK Črni Vrh), druga je bila Lana Epšek in tretja Lucija Mlinar (obe KK Ravne).

 

V kategoriji U13 M je prvo mesto osvojil Gašper Štajnar (Calcit Bike Team), drugi je bil Jernej Rudolf (MBK Črni Vrh) in tretji Matej Osolin (Calcit Bike Team).

 

V kategoriji U13 W je prvo mesto osvojila Meta Tancik (Energijateam.com), druga je bila Eva Terpin (MBK Črni Vrh) in tretja Maruša Tereza Šerkezi (Calcit Bike Team).

 

V kategoriji U11 M je bil najhitrejši Maks Majnik (Calcit Bike Team), drugo mesto je osvojil Lenart Dejak (Energijateam.com) ter tretje Jakob Krapež (Calcit Bike Team).

 

V kategoriji U11 W Tajda Šoštarko (Calcit Bike Team) ni imela konkurence.
V kategoriji U9 M je zmagal Žan Šekoranja (Calcit Bike Team), drugi je bil Ožbej Lampe in tretji Tine Mlakar (oba MBK Črni Vrh).

 

V kategoriji U9 W je bila najhitrejša Neža Utranker (ŠD 2Simpl), druga je bila Kaja Pevec (Energijateam.com) in tretja Anamarija Kosec (Calcit Bike Team).

 

V kategoriji U7 M je bil najhitrejši Liam Logar, drugo mesto je osvojil Tilen Rupnik ter tretje Patrik Gladek (oba MBK Črni Vrh).

 

Dirka je bila zadnja letos za kategorije Pokala Slovenije, mladi pa se bodo na zadnji dirki 6. oktobra pomerili že tradicionalno, v Mengšu.

Več fotografij in vrstni redi v poročilu na prijavim.se.