Šesto leto zapored se je v gorah na severu Walesa pomerilo šestindvajset povabljencev iz sveta spusta in frirajda. Sledil je vikendaški preizkus vzdržljivosti in tehnike na eni najtežjih spustaških dirk na svetu. Kvalifikacije so minile v lepem in sončnem vremenu, a je bila napoved za današnji finale nekoliko drugačna in mnogo bolj kisla. Lahko zapišemo - Wallesu primerna.

Sobota

V kvalifikacijah se je za nedeljski finale uvrstilo 14 tekmovalcev. Najhitrejši čas je postavil zmagovalec iz leta 2017, Britanec Bernard Kerr (Pivot Factory Racing). Njegov čas pa 2:50,023. Na drugo mesto je z 2,7 sekunde zaostanka “priletel” lanski zmagovalec Gee Atherton (Atherton Racing), tretje mesto je pripadlo kar Geejevemu klubskemu kolegu. Charlie Hatton, tretji z lanske dirke, je za Kerrom zaostal dobrih 5 sekund.

Kvalifikacije


Suha proga in sončno vreme. Popolno nasprotje današnjega finala.

Nedelja

Na startu veter, v zgornjem delu megla, proga pa drseča. S podlago se je na začetku najbolj spoprijateljil na kvalifikacijah osmi, Norvežan Brage Vestavik (MS Mondraker) in prvi postavil čas pod tremi minutami (2:59,828). Prvi, ki ga je uspel prehiteti, je bil Britanec Joe Smith (Propain Factory Racing), ki je bil hitrejši slabi dve sekundi.

Smitha, lani je bil četrti, sta nato prehitela le Gee Atherton (2:55,338) in odlični Bernard Kerr, ki je s progo opravil kot po tračnicah in na koncu slavil zmago s časom 2:52,109. Bernard Kerr je sedaj edini, ki se lahko pohvali z dvema zmagama na tem prizorišču.

Finale


Posnetek današnje dirke s komentatorjema Robom Warnerjem in Rachel Atherton.

Naslovna fotografija Boris Beyer / Red Bull Content Pool

Preberi še
Prihaja Red Bull Hardline, najtežji med spusti 
Red Bull Hardline: Tisti, ki ni prišel v reprezentanco …
Red Bull Hard Line Craigu Evansu
Red Bull Hardline, najtežja dirka v spustu na svetu?
Video 5ek: Red Bull Hardline z Ruaridhom na vrhu