V Odrancih se je v soboto končal letošnji pokal B4X. Pet dirk s 110 različnimi tekmovalci in tekmovalkami na startu in pod taktirko novega koordinatorja Petra Palandačiča (Pana Bikes). Aprila je dirko gostila Ajdovščina, junija Ravne pri Šoštanju in Šempeter pri Gorici, po počitniškem predahu pa Sveti Jurij ter Odranci.

V kategoriji U7 je tekmovalo 12 dečkov in deklic, največ točk in zmago v skupnem seštevku je osvojil Enej Čebron (KK Črn trn).

Kategorija U9 je skozi vse dirke gostila 14 nadobudnežev, največ točk pa je zbrala Mila Lampič (Rajd Ljubljana).

U11. V tej starostni kategoriji se je pomerilo 15 deklic in dečkov, najboljši v skupnem seštevku je Jakob Praček (Kamplc).

V kategoriji U13 se je za točke preko sezone borilo 16 tekmovalk in tekmovalcev, na koncu je največ točk osvojil Val Trinle Lampič (Rajd Ljubljana).

Nejc Heric (Rajd Ljubljana) je skupni zmagovalec kategorije U15. V sezoni se je razvrstilo 15 različnih tekmovalcev.

Gaj Gorza (TBP Lenart) si je s tremi zmagami zagotovil prvo mesto v skupnem seštevku kategorije U19. V ženski kategoriji je najbolj pridno točke zbirala Janja Gabor (KK Bula), v elitni konkurenci, kjer je letos tekmovalo največ kolesarjev, je skupno zmago osvojil Jani Volk (KK Črn trn).


Končni vrstni redi

Zaključna prireditev in podelitev priznanj najboljšim bo 12. oktobra v Bike parku Ljubljana v Podutiku. Če jo bo slučajno zagodlo vreme, so pripravili še rezervni datum, 19. oktober.

Vse dodatne informacije najdeš na spletni strani b4x.si in na uradnem facebook profilu.

Kako je bilo v letošnji sezoni?
Pumpaj Slovenija in B4X v Odrancih
B4X pokal Slovenije: Rokerski Trebaš
B4X pokal Slovenije: Nekaj sprememb in obilo akcije!
B4X pokal Slovenije: Vroče v Šempetru pri Gorici
B4X pokal Slovenije: Ravne pri Šoštanju
B4X Ajdovščina: Burja ni motila nikogar