Organizator gorskokolesarske dirke Mitas 4 Islands že drugič prireja maraton Krka Trophy. Štart v Drnišu, večina dogajanja pa okoli mistične planine Promina, ki leži skoraj v središču kopenskega dela Šibeniško-kninske županije. In le 30 kilometrov od morja. Promina se dviga med reko Krko in Petrovim poljem, najvišji vrh je 1149 metrov nad morjem.

In kot pravijo organizatorji - dirka, ki je ne smeš zamuditi. 28. septembra. Štiri različne trase bodo. Mali maraton, ki je primeren za čisto vsakega (25 kilometrov), malo bolj zaresen je tisti z dolžino 45 kilometrov, za bolj vzdržljive so pripravili 70-kilometrsko traso, potem pa je tu še AM, tak 30-kilometrski, ki vsebuje zabavne in tehnične spuste. 

Izberi svojo dolžino proge. Bodi Maša, Stipe, Zvone, Joke ali Marin. Poglej, kateremu profilu ustrezaš, in se odloči. 

Poleg zanimivega koncepta štirih različnih tras si lahko že dan prej ogledaš zanimiv in raznolik razstavni prostor, na trasi dirke pa lahko pričakuješ dobro založene okrepne postaje in vse, kar pritiče velikim tekmovanjem.

Kategorije:
- moški od 18 do vključno 39 let
- moški master od 40 do vključno 49 let
- moški grand master 50 let +
- enotna ženska kategorija

Program prireditve

Spoznaj traseJuriš na Drniš ali drugače rečeno 25 kilometrov in 255 višinskih metrov vzponov z eno okrepno postajo. Vseskozi po kanjonu reke Čikole. Prominska Patrola oziroma 45 kilometrov zabavnega maratona z višinsko razliko 950 metrov in z dvema okrepnima postajama ter enim “postajališčem” z vodo. To pa ni vse. Na voljo boš imel dva različna spusta - za Stipeta in za Zvoneta. Stipe ima raje makadamski spust, Zvone pa uživa v trejlih. Odločitev je tvoja - linija A ali linija B.Harmabašin bijeg ali Krka Trophy 70. Sedemdeset kilometrov s 1600 višinskimi metri vzponov. Dve okrepni postaji in ena postaja z vodo. Glede fizične priprave so ji prisodili 3 točke od petih, glede tehnične zahtevnosti pa štiri od petih točk.Krka AM = all mountain. Za vse - XC, trail in enduro kolesarje. Dolžina 30 kilometrov in 900 višinskih metrov vzponov. Dirka za ljubitelje “kozjih stezic”. Dve kategoriji - moška in ženska, ena okrepna postaja in ena postaja z vodo.Mahovo vabilo oziroma ponudba!

Matej Hartman pravi: "Naši hrvaški prijatelji, organizatorji etapne dirke Mitas 4 Islands, so nas povabili na njihov enodnevni Krka Trophy Maraton. Hja, hrvaški Nacionalni park Krka ni ravno blizu, zato imamo za vas zanimiv predlog. Organizatorji so nam ponudili paket z znižano štartnino. V Drniš gremo z MahMTB kombijem in si delimo potne stroške, še prej pa tam pa najdemo ugodno nočitev. Na voljo imamo 8 znižanih štartnin in 8 mest v kombiju. Sezona lova je odprta!"

Če te zanima, skoči na mahmtb.com ali enostavno napiši elektronsko sporočilo na matejmah@gmail.com.

Po takšnih trejlih boš vozil


Takole izgleda del stezic na bolj "vsegorski" trasi Marin.

Prireditev na facebooku 

Prijaviš se lahko na krka-trophy.hr

Foto organizator

Kako je bilo lani?
Maraton Krka Trophy: V nacionalnem parku Krka zmaga Jureta Belaka