Blaža Pintarič je v dresu slovenske reprezentance v nedeljo postala svetovna podprvakinja v gorskokolesarskem maratonu. Na 70 km trasi v Grächnu v kantonu Valais na jugu Švice z višinsko razliko 3000 m je zaostala le za zmagovalko, Francozinjo Pauline Ferrand Prevot, ki je tako svoji zbirki mavričnih dresov (v olimpijskem krosu, kjer je tudi letošnja prvakinja, na cesti in v ciklokrosu) dodala še enega, šestega med elito.

Razlika med Pauline in Blažo je znašala minuto in 53 sekund. Na tretjem mestu je 47 sekund za Slovenko sledila Južnoafričanka Robyn De Groot.39-letna Blaža Pintarič ima srebro kolajno že s SP v maratonu leta 2005 v Lillehammerju na Norveškem, leto prej je bila v Bad Goisernu v Avstriji tretja. Julija letos je bila druga na evropskem prvenstvu v maratonu v Kvamu na Norveškem za Italijanko Maro Fumagalli, ki pa je trenutno suspendirana. Iz let 2004 in 2005 ima Blaža tudi zlato in bronasto z EP.

Pri moških je novi prvak Kolumbijec Leonardo Paez, drugi je bil Čeh Kristian Hynek in tretji Italijan Samuele Porro.

Vrstni redi

Prireditelji so v sodelovanju z UCI pripravili tudi zelo gledljiv spletni prenos s kamerami na motornih kolesih in dronih.www.bike-graechen.ch

Fotografije prireditelj

Preberi še
Blaža Pintarič dopolnila svoj komplet kolajn z EP v maratonu