KD Rajd je, kot je že v navadi, organiziral odprto prvenstvo ljubljanskih osnovnih šol v disciplini BMX race. Poleg ljubljanskih so bili na startu tudi osnovnošolci iz primorske in štajerske regije, predvsem tisti, ki se BMX veščin učijo pri KK Črn trn in BSX Racing teamu.

Kratko, simpatično, predvsem pa pozitivno druženje in tekmovalni duh so prinesli nove zmagovalce v štirih kategorijah, ki so bile razdeljene na ljubljansko osnovnošolsko in open (za vse tiste, ki ne hodijo v šolo v Ljubljani). Letos rekordna udeležba s kar 50 prijavljenimi osnovnošolci in osnovnošolkami.Vrstni redi

Enotna kategorija deklic:
- v kategoriji open prvo mesto za Pio Palčnik, drugo za Milo Lampič, tretja je bila Ana Heinrih.
- naziv najboljše ljubljanske BMXarke je pripadel Bini Verbnik (Osnovna šola Koseze).

Od prvega do tretjega razreda:
- zmaga v kategoriji open je osvojil Max Sliško, drugi je bil Anže Žvarc, tretje mesto je osvojil Ožbej Golja.
- v seštevku ljubljanskih osnovnošolcev je zmago slavil Vito Plahuta (Osnovna šola Montessori), drugo mesto je pripadlo Marku Verbniku (Osnovna šola Koseze), tretji je bil Finn Ursich (Walfdorska šola).

Od četrtega do šestega razreda:
- prvo mesto v kategoriji open je osvojil Jošt Ložar, drugo mesto Mak Breznik Falk, tretji je bil Nik Prek.
- med ljubljanskimi osnovnošolci je bil zmagovalec Jošt Ložar (Osnovna šola dr. Vita Kraigherja), drugo mesto je pripadlo Maku Breznik Falku (Osnovna šola Mirana Jarca), tretje mesto je osvojil Matej Gec (Osnovna šola France Bevk).

Od sedmega do devetega razreda:
- v kategoriji open je zmagal Beno Batič, drugo mesto je pripadlo Maticu Sitarju, tretji je bil Nejc Heric.
- med ljubljanskimi osnovnošolci je bil vrstni red: Matic Sitar (Osnovna šola Jožeta Moškriča), Nejc Heric (Osnovna šola Franceta Bevka) in Juri Okorn (Osnovna šola Jožeta Moškriča).

Kako je bilo lani in predlani?
Osnovnošolci dirkali na kolesih BMX
BMX: Odprto prvenstvo ljubljanskih osnovnih šol