Letošnja sezona v naši bližini prinaša dvojni program svetovnega pokala v spustu. Tako v Mariboru 2. in 3. maja, kot na Hrvaškem, na Lošinju 9. in 10. maja. S tem je odprta tudi sezona lova na prostovoljce, ki si želijo biti del gorskokolesarskega spektakla in bi s svojim delom pripomogli k čim boljši izvedbi tekmovanj.

Maribor

Letos druga dirka v seriji svetovnega pokala na nam zelo znanem prizorišču z bogato zgodovino potrebuje čim več ljudi za kar se da dobro izvedbo. In del tega si lahko tudi ti. Minimalna starost za pomoč pri pripravi dirke (proga, prizorišče …) mora biti 16 let, za vlogo maršala (redarja ob progi) pa 18!

Imeti moraš delovne navade in biti pripravljen delati skozi cel dan, tudi do večera, če bo potrebno. In to ne glede na vreme! Na voljo moraš biti med 30. aprilom in vključno 3. majem.

V zameno dobiš uradno uniformo prostovoljca, hrano in še kaj. Če te zanima, si lahko več prebereš na worldcup.si. Prijaviš se lahko preko prijavnega obrazca. Dodatne informacije na volunteers@worldcup.si.

Dogodek na facebooku.

Lošinj

Tudi na Hrvaškem potrebujejo dodatno delovno silo, pomočnike in tiste, ki bodo skrbeli za vse, kar pritiče takšni prireditvi. Kar se tiče predpisane minimalne starosti, so pogoji enaki kot v Mariboru. 16 let za vsa dela pomočnika in 18 let za vlogo maršala.

Na razpolago moraš biti skozi celoten čas tekmovanja, se pravi od 7. maja dalje. Kaj dobiš? Nekaj uradnih oblačil, ki jih moraš nostii v času prireditve, hrano ter prenočišče, če ga potrebuješ.

Informacije najdeš na losinjworldcup.com, prijavni obrazec je na voljo na tem mestu, dodatna vprašanja dobrodošla tudi na elektronski naslov zigazivoder@gmail.com

Dogodek na facebooku.

Naslovna fotografija Lošinj World Cup 2018