Čeprav v Republiki Južni Afriki ne beležijo epidemije koronavirusa, do 5. marca naj bi bil znan samo en pozitiven primer, so včeraj zvečer, dan pred uradnim prevzemom startnih številk, tekmovalce in vse sodelujoče presenetili in hkrati šokirali, da največje in najbolj neukročene gorskokolesarske etapne dirke na svetu NE bo! 

Absa Cape Epic je odpovedan in najboljših gorskokolesarskih dvojic med 15. in 22. marcem ne bomo spremljali. Start dirke bi moral biti v obliki prologa pri Univerzi v Cape Townu, potem pa bi se dirka odvijala med Ceresom, Saronsbergom, Wellingtonom in posestvom Val de Vie.

Kevin Vermaak, ustanovitelj dirke dirke, ki od leta 2016 dalje spada pod okrilje skupine IRONMAN in je v lasti podjetja Wanda Sports Group, je v prvi izjavi za javnost povedal: “Ta korak sem naredil s težkim srcem, ampak zdravje in varnost vseh vključenih v kolesje velike prireditve sta na prvem mestu. Danes ob osemnajsti uri smo prejeli nasvet vlade pokrajine Western Cape in se odločili, da ga sprejmemo v celoti ter odpovemo dirko.”

Mediclinic, medicinski partner, ki je podpora dirki že od samega začetka, se pridružuje tej odločitvi. Prav tako imajo prireditelji podporo pri skoraj vseh pomembnih partnerjih, tudi pri največjemu in glavnemu pokrovitelju, bančni verigi Absa.

Celotna video izjava Kevina Vermaaka:

www.cape-epic.com

Naslovna fotografija organizator