MTB (Miha Tratnik Bajc) poroča z gradbišča Bike parka Idrija na Faletovšu:

 

Bike park Idrija počasi raste in dobiva svojo podobo. Zaradi služb in šole članov ZAKONcTEDNA park nastaja v našem prostem času, predvsem za vikende, zato gradnja napreduje malce počasneje.

 

Decembra smo od podjetja Kolektor Koling na uporabo dobili fenomenalno zemljišče, ki je ravno prav odmaknjeno od mesteca, pa še en boljših trejlov v Idriji se konča tu. Januarja so se nato začela izsekavanja in češčenje grmovja ter dreves, ki so zaraščala prostor.


Foto Matija Klemenčič

Sledilo je načrtovanje dveh linij, lažje za začetnike in nekoliko zahtevnejše za bolj izkušene. Konec marca pa nam je na pomoč priskočil še Kaskader z gradbeno mehanizacijo. Po osmih dneh dela z bagrom je park že kazal končno podobo na dveh tretjinah zastavljene proge.

V zadnjih tednih smo nestrpno pričakovali dež, da smo končno lahko začeli s šejpanjem. Trenutno poteka tudi gradnja lesenih objektov in obnova hleva nekdanje kmetije, ki bo služil kot chill prostor in skladišče za orodje.


Ožja graditeljska ekipa ... z MTB-jem v roza. Foto Robert Zabukovec

Do konca maja upamo, da dobimo gradbeno mehanizacijo še za nekaj dni. Potem pa je tu na vrsti še nekaj finesa in park bo lahko odprt!

 

Zahvaljujemo se: Kolektor Koling, Kaskader, Mladinski center Idrija, EU Solidarity Corps, Kovaštvo Gladek in vsem prostovoljcem ter članom društva.
zakonctedna.com

Facebook @zakonctedna

Instagram @zakonctedna

 

Naslovna fotografija Miha Tratnik Bajc

 

Beri še
Tahitre: Idrija dobi poligon