Si se tudi ti že naveličal/a vprašanj občasnih ljubiteljev "kruha in iger" v slogu: "Ej, a letos je Maribor?" Misleč dirko v spustu za svetovni pokal.

Naslednje leto boš lahko na to vprašanje odgovarjal/a nekako takole: "Ja, pa ne svetovni pokal ampak evropski pokal iXS. Ne pridejo čisto vsi najboljši, so pa hude dirke."

29. septembra 2013 se bo iXS European Downhill Cup, kot se imenuje edina prava vseevropska serija v spustu, zaključil na progi svetovnega pokala na Mariborskem Pohorju. Dirka je v koledarju UCI vpisana kot kategorija C1.

Enake kategorije bo Kamniški kros 30. junija, to pa sta tudi edini dve mednarodni mtb dirki v Sloveniji. Na Hrvaškem jih bo sedem: štrije krosi, dva maratona in en spust.

Neuradno smo izvedeli, da dirka na Pohorju odpira možnosti tudi za dirko slovenskega pokala, najverjetneje teden dni pozneje ali dva tedna prej, saj je teden dni prej v Leogangu na sporedu dirka svetovnega pokala.

"Veseli smo, da se vračamo v krog najpomembnejših tekmovanj v spustu. Serija iXS tudi ni kot lanski DH1, da bi se lahko kaj izjalovilo," pravi Iztok Kvas iz Bike parka Pohorje.

iXS Downhill Cup datumov še ni objavil, zato je sklepati, da koledar ni dokončen. Vir podatkov je koledar 2013 na strani UCI.

Zaenkrat potrjene dirke evropske serije iXS v spustu 2013:
22./23. junij Leogang (Avt)
29./30. junij Špičak (Češ)
17./18. avgust Wiriehorn (Švi)
7./8. september Châtel (Fra)
28./29. september Maribor (Slo)

www.ixsdownhillcup.com
www.uci.ch

Na uvodni fotografiji zmagovalni oder moških na letošnji dirki serije evropske iXS v Leogangu. Taka zvezdniška udeležba je res bolj izjema kot pravilo, saj je bila to priložnost za preizkus proge pred SP. Foto Thomas Dietze

Z uporabo strani mtb.si soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.