29. oktobra 2019

Malo manj kot tri minute akcije in trikov lanskoletnega zmagovalca svetovnega pokala v BMXu prostega sloga. Video Lea Gamboca.
Če slučajno ne veš, Marin Ranteš je lanskoletni zmagovalec svetovnega pokala v BMXu prostega sloga. Marin je tisti hrvaški kolesar, ki bo naslednje leto v tej disciplini tekmoval na OI v Tokiu.

Pred tremi meseci so mu na poti na Baltiške igre v Gdansku pri letalski družbi izgubili kolo in opremo. In ker nihče ni vedel, kje je prtljaga, in je bil s tem ogrožen njegov nastop, je posredovala mama Sunčica, ki se je takoj vsedla v avtomobil in se iz Zagreba odpeljala v Budimpešto, tam naložila kolo Marinovega prijatelja Konrada Szaba ter še 15 ur vozila do Gdanska, da je Marinu dostavila kolo in je lahko tekmoval. S sposojenim kolesom je nato osvojil tretje mesto.

Naslov Teamwork (ekipno delo) ni kar tako umeščen v video. Ljudje namreč menijo, da je skupinsko oziroma ekipno delo v svetu športa posameznikov tujka, a temu ni tako. Kjer se prepletajo predanost, strast in vztrajnost, tam je tudi delo ekipe, ne le posameznika.

Video Leo Gamboc, naslovna fotografija Dorian Domiter, za glasbeno podlago je poskrbel JAMirko.

Sledite nam