Vsi ljubitelji Vojn zvezd boste navdušeni nad poslikavo čelad na uvodni sliki, drugi boste veseli, da se trend čelad z možnostjo namestitve ščitnika za obraz močno širi. Poleg tega pa v tem prispevku še nekaj novosti velikih proizvajalcev koles, veliko zaščitne opreme, vzmetenja in kanček eksotike.

 

Že v prejšnjem prispevku s sejma Eurobike smo govorili o obletnici sistema SPD, tudi tokrat si bomo zavrteli čas nazaj in si ogledali nekaj čevljev iz zgodovine istega proizvajalca. Skoraj si upam staviti, da boste med njimi našli tudi svojo nekdanjo obutev. V področje obutve sicer vstopajo novi igralci, na primer Cube in Giant. Slednja sta še dva izmed mnogih velikih proizvajalcev koles, ki ponujata že skoraj vse za kolesarjenje in s tem še dodatno otežujeta delo specializiranim proizvajalcem.

 

Veliko se dogaja na področju čelad in zaščitne opreme, trend je zagotovo v smeri čelad s snemljivim ščitnikom obraza. Več ponudbe je tudi za ženske in otroke. Vedno več proizvajalcev tudi razvija oblačila in dodatno opremo kot celoto, z ujemajočimi se barvami in funkcijami. Več je tudi integracije in “skrivanja” opreme v različne dele kolesa.

 

Vabljeni k ogledu galerije, s tem pa tudi zaključujemo poročanje z letošnjega sejma Eurobike.