Podjetje Hillstrike d.o.o. so lani v Trbovljah ustanovili Matic Hribar, Janez Forte, Jaša Kofol in Rok Prašnikar. Vsi so gorski kolesarji, v zadnjih letih pa so razvijali igračo, ki med vožnjo po zasneženih strminah bojda zbuja zelo podobne občutke kot spust z gorskim kolesom.

Hillstrike, “snowtrike” oziroma “trismučnik” (trikolesnik res ne more biti, saj nima koles) je zdaj nared za predstavitev na platformi za množično financiranje Kickstarter. Danes so začeli zbirati sredstva za zagon proizvodnje - za orodje, kalupe, testiranje, izdelavo prve serije, nadaljnji razvoj in tudi za svojo promocijsko turnejo po evropskih smučiščih. V 45 dneh želijo zbrati 64.000 ameriških dolarjev (dobrih 57.000 evrov).

Izpostavijo, da je Hillstrike Snowtrike:
- enostaven, lahek in varen za uporabo,
- primeren za profesionalne voznike, ki hrepenijo po adrenalinu, kot tudi za začetnike, ki si želijo lahkotno in mirno vijuganje po smučiščih,
- zasnovan tako, da z uporabo carving tehnike vozniku nudi enake občutke kot vožnja s kolesom,
- produkt z unikatnim in inovativnim dizajnom, ki kljubuje tudi najbolj ekstremni uporabi.

Med testnimi “trismučarji” in promotorji Hillstrika najdeš tudi BMX kolesarja Miha Glaviča in DH prvaka Jana Cestnika.

V kampanji na Kickstarterju je trismučnik na voljo za vložek 1600 evrov.


Kup podrobnosti v kampanji na kickstarter.com

Spletna stran hillstrike.com

Facebook: www.facebook.com/hillstrike
Instagram: www.instagram.com/hillstrike
Youtube: www.youtube.com/user/hribosa666

Na uvodni fotografiji Miha Glavič, vse foto Hillstrike


Sporočilo za medije

Gorski kolesarji bodo s Kickstarterjem zapeljali skozi zimo


Hillstrike snowtrike iz Trbovelj začenja s kampanjo na Kickstarterju 9. februarja
Trismučnik (snowtrike) je pripravljen za smuk na svetovnih smučiščih
Hillstrike ustvarja novo skupnost športnih navdušencev

Trbovlje, Slovenija - Skupina navdušencev nad adrenalinskimi športi pripravlja novo zimsko doživetje za gorske kolesarje. V zadnjih letih je Hillstrike Snowtrike razvijal trismučnik, ki je pripravljen za predstavitev na Kickstarterju. Fantje so doživetja na kolesu pripeljali na smučine.

Ustanovitelj Hillstrika Matic Hribar, gorski kolesar in navdušenec nad ekstremnimi športi, je leta 2011 začel razmišljati, kako bi podaljšal sezono za gorska kolesa tudi preko zime. Istega leta je skiciral prototip in Hillstrike trismučnik je bil ustvarjen. Hotel je, da je trismučnik enostaven in hkrati vzdržljiv za ekstremno rabo. Ko je na trismučnik vpeljal tehniko carvinga, je spust po strminah postal nekaj povsem preprostega …

Trismučnik pa še ni bil končan. Matic je ekipo razširil in trismučnik razvil tako, da lahko na smučišču uporabljamo vse oblike žičnic in dodal še varovalo, ki preprečuje, da bi trismučnik zdrsnil po smučišču. Pomembno je, da je imel v mislih povsem naključne ljubitelje športa, ki bi hoteli preprosto izkušnjo, kar pa seveda ne pomeni, da se ekstremni športniki ne bodo zabavali; trismučnik zdrži pritiske, sunke, skoke in trike, ki jih poznamo s koles, skejtov in boardov. Inovativen sistem pedal zagotavlja trdno oporo, medtem ko vzmetje ROCKSHOX absorbira manjše sunke in večje pritiske med vožnjo. Smuči z lesenim jedrom so izdelane posebej za Hillstrikove trismučnike in so ojačane na kritičnih točkah, tako da jih ni mogoče zlomiti.

Odzivi na Hillstrike trismučnik na slovenskih in avstrijskih smučiščih so zelo pozitivni. Med prvimi sta trismučnik preiskusila profesionalna gorska kolesarja Matthias Garber and Elias Vonier. Elias pravi: “Res mi je všeč carvanje, lahko spreminjam geometrijo na različnih točkah, kar mi omogoča, da grem lahko na smučine, v snežni park ali izven urejenih smučišč.” Matthias dodaja: “Resnično mislim, da bo Hillstrike povečal in izboljšal sceno.”

Fantje iz Hillstrika so se odločili, da bodo trismučnik predstavili na Kickstarterju in vzpostavili neposredni stik s športniki in drugimi navdušenci nad športom. Na Kickstartetju začnejo 9. februarja. Cilj ni samo zbiranje sredstev za začetek večje proizvodnje, fantje bi radi ustvarili novo skupnost navdušencev nad zimskimi športi.

Z uporabo strani mtb.si soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.