Prihajajo nove Foxove vilice za kros. Lažje, drugačne, z nekaj novimi rešitvami, med drugim tudi v strupeni oranžni barvi.

Novi 32 SC je namenjen dirkanju in prva izmed točk je bila nižja teža. Dobrih 1350 gramov pri 27,5-palčni izvedenki in le nekaj deset gramov več pri različici Boost. 32ica namreč kar se tiče osi ponuja klasično 100 milimetrsko QR15 izvedenko in 110 milimetrski standard Boost. V vseh izvedenkah bo ponujala 100 milimetrov hoda, tako za 27,5- ali 29-palčne obročnike.

Kaj ponuja novinka na tržišču? 

Na novo so oblikovane noge vilic, ki so proti dnu zožene, na eni strani zaradi boljše združljivosti in odmika zavornih rotorjev, na drugi strani pa zaradi združljivosti s standardom Boost. Prav tako bo enak razmik krone pri obeh izvedenkah in to je 120 milimetrov, deset milimetrov manj kot pri predhodnici. Nova je tudi os Kabolt, ki je od obstoječe lažja za 40 gramov. Nekaj teže so se znebili tudi na spodnjem koncu nog, saj so privarčevali z optimizacijo oblike, s tem da leva in desna noga spodaj nista enaki, ob enem pa poskrbeli, da se vilica ne razlikuje za Boost ali klasično os.V notranjosti je kar nekaj sprememb. Med drugim je nekoliko manjša tudi kartuša FIT4, a le na videz, zaradi daljšega “rebound” vijaka, funkcija in ostalo so so na enaki oziroma nekoliko višji ravni. Izboljšali so tudi odzivnost, saj nova kartuša omogoča večji pretok, ravno tako je zaradi nižanja teže na novo zasnovan aluminijast bat. Notranjost serije Performance bo opremljena s FIT Grip kartušo - zaprtega sistema.

32ica se deli na seriji Factory (s premazom Kashima) in Performance. Factory ima še tri različice, vse tri opremljene s kartušo FIT4, razlikujejo se le pri zaklepu. Klasični na gumbu, remote oziroma z zaklepom na krmilu in Foxov iRD. Serija Performance pa je opremljena s kartušo FIT Grip in klasičnim zaklepom.

Factory bo na voljo v treh barvah: oranžni, črni in beli, Performance pa le v črni. Obe bosta na voljo v 27,5- in 29-palčni izvedenki ter s sklasičnim in boost standardom osi.

Maksimalna velikost rotorja pri 27,5-palčni izvedenki je 180 milimetrov, pri 29-palčni pa 203 milimetre.Novi 32 SC bo na voljo v mesecu juniju. Pri nas ga zastopa Vizija Sport d.o.o., ki za tekmovalce, ki si želijo dirkati z vilicami, ki jih trenutno že uporabljata Julien Absalon in Emily Batty, ponuja prav posebne pogoje.www.cult.si/fox
www.ridefox.com

www.facebook.com/FoxRacingShoxSlo

Foto proizvajalec

Z uporabo strani mtb.si soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.