Nemci so močno zagrizli v jabolko, imenovano bike-backpacking, v ponudbi pa medtem tudi nova polnovzmetena kolesa in agresiven trdak. Zanimiva ponudba za otroke!

Družina polnovzmetenih koles AMR sedaj obsega modele SL AMR, SL AMR X, FR AMR, H AMR in H AMR X. Okvirji imajo enako oblikovano platformo z nastavljivim vpetjem amortizerja, notranjo napeljavo ter seveda karbonske in aluminijaste izvedenke. Zanimiva podrobnost je tudi nosilec zadnje disk zavore, ki je fizično ločen del, zaradi česar toplota in mehanske obremenitve ne vplivajo na okvir.

"Popotovanje v neznano"

H AMR je obut v plašče premera 27,5 plus ter 140 mm hoda. Namenjen je raziskovalcem in vsem, ki se boste recimo spravili prečiti Alpe. Model H AMR X ima vgrajen notranji menjalnik Pinion P1.18, zato bo vzdrževanje kolesa res minimalno. Okvir in vilice (sistem Boost) so združljivi tudi z 29-palčnimi obročniki, s katerimi dobi kolo bolj vsegorski značaj. Opremili so ga z amortizerjem z jekleno vzmetjo, kar je velika redkost v tem razredu, a se s tem morda kaže zametek novega trenda.

Družbo na potovanjih mu dela Rocket (ter Rocket X, ki ima vgrajen sistem Pinion) s plašči 27,5 Plus. Podobno kot H AMR se lahko tudi to kolo spremeni v pravo potovalno mulo ter nosi tovor za sedežem, znotraj okvirja ter na in pod krmilom.


Ostale novosti

SL AMR X je dobil 29-palčno verzijo. Ima le centimeter manj hoda kot 27,5-palčna verzija, torej 140 milimetrov. Okvir je aluminijast, seveda prilagojen za standard Boost.

Tudi SL AMR bo od sedaj naprej na voljo z obema velikostma obročnikov, v vsakem primeru pa ponuja 130 mm hoda.

Asket pa je trdak s 130 mm hoda na prednji osi in z zelo agresivno geometrijo, med drugim ima kolo le 35 mm dolgo krmilo oporo. Skupne značilnosti serije so še prestavni sistem 1x, notranja napeljava ter potopna sedežna opora na vseh modelih. Izbirali boste lahko med karbonom in aluminijem ter plašči premera 27,5 in 29 palcev.

Izredno zanimivo kolo je tudi Lector s 26-palčnimi plašči. Vendar to ni vračanje v preteklost, ampak je kolo namenjeno otrokom oz. lahko rečemo, da gre za “otroškega tventinajnerja”. Kolo s karbonskim okvirjem je lahko, cena kolesa pa se bo gibala okoli zelo privlačnih 1300 evrov.

Foto Grega Stopar in Ghost bikes

www.ghost-bikes.com

Preberi še:
Še nekaj Specializedovih novosti za 2017
Bold 2017: Čiste linije z več hoda
KTM 2017: Nova Sonica ter kopica e-novosti