Pri kolesarskih delih obstaja že toliko standardov, da je uporabnik lahko kar pošteno zmeden, ko išče del, ki bi ga rad zamenjal. In zmedeni niso samo laiki ampak včasih tudi serviserji.

Proizvajalec kolesarskih delov FSA je zato postavil spletno stran s programom, ki zmedo nekoliko omili, če ne celo odpravi. Program je namenjen temu, da bi brez težav našel pravilni krmilni ležaj, ki ga nameravaš zamenjati. Enostavno vneseš dimenzije in poiskal ti bo pravilni ležaj, da boš zopet varno krmaril.

EasyHeadset

Je samo osnovno orodje z enostavnim menijem možnih dimenzij, ki je neposredno vezan na oznake proizvodov ponudbe FSA. Krmilnih ležajev v njihovi ponudbi je več kot petdeset. To število prekaša le še število njihovih gonilnih ležajev. Ko pogledaš koliko možnosti obstaja in kako so nekatere zapletene (v nekem priročniku je temu namenjenih kar enajst strani), potem je program FSA pravi korak v pravo smer.


Pravilna izbira

Da bi lahko izbral pravilni krmilni ležaj, v večini primerov potrebuješ le konično merilo. Majhne razlike so tu zelo pomembne, zato moraš biti pri merjenju zelo natančen. FSA ponuja tudi nekaj nasvetov, kako pravilno izmeriti ležaj, a če nisi prepričan v svoje sposobnosti, je to bolje prepustiti serviserju v trgovini s kolesarsko opremo.

Izberi dimenzije v meniju in program ti bo ponudil opis posameznih krmilnih ležajev, ki so primerni, ter povezavo do njih v katalogu.

Več izveš na Fsaeasyheadset.com