Kanadska novost. Lep videz, baterija, ki omogoča kar 400 ur delovanja, povečana vodoodpornost in skrit pred vsemi udarci in letečim kamenjem, ki so v gorskem kolesarstvu pogosta nadloga. To je merilec moči Cinch proizvajalca Race Face.

Cinch Power Meter

Vsa elektronika, tipala, baterija in oddajnik se namestijo v os pogona. Celotna teža merilca moči je le 65 gramov. Zahvaljujoč popolnoma modularni zasnovi lahko nanj namestite gonilko Race Face ali vzamete celoten komplet z lastno izbiro velikosti verižnika in dolžine gonilke.

V čem je skrivnost?

Podjetje Easton / Race Face je pridobilo tehnologijo danskega podjetja, ki je razvilo programsko opremo, ni pa imelo sredstev, da bi ga prineslo na trg kot celoto.

Merilec meri moč na levi strani in to številko podvoji, tako da pokaže ocenjeno skupno moč. Na strani brez pogona se moč prenaša preko osi, kar ustvari dovolj torzijske deformacije, ki se nato uporabi za izračun moči.

Merilnik moči je zgrajen s posebnim algoritmom, ki razlikuje med udarci in dejanskim poganjanjem pedal. Za algoritem katerega Race Face pravi, da je bil eden od najbolj zapletenih vidikov zasnove.Ostalo

Komplet, ne glede na to, ali ga kupite samostojno ali kot del gonilke, vključuje os in vse potrebno orodje za montažo in vzdrževanje. Poleg lepšega videza zasnova merilca moči v osi pogona dovoljuje tudi večjo akumulatorsko baterijo, ki omogoča kar 400 ur delovanja, polni pa se preko preko USB

Prav tako omogoča menjavo gonilke in verižnika, ne da bi to vplivalo na njegovo natančnost. Seveda pa je, ker je vsa elektronika skrita v osi, tudi vodoodporen in skrit pred elementi, ki bi ga lahko poškodovali.

Pomembno

Če dodajate merilec moči v obstoječo gonilko, se prepričajte, ali je antena postavljena vodoravno z gonilko. Ker naj bi karbonske gonilke slabile signal, antena za 2 mm izstopa iz gonilke, da pošilja jasen signal v vašo ANT+ ali Bluetooth kompatibilno napravo. Za nastavitev merilca moči je tu tudi aplikacija CINCH (Android / iOS), s katero kalibrirate merilec, preverite stanje baterije, nadgradite programsko opremo in ga postavite v stanje pripravljenosti in s tem ustavite oddajanje signala.

Ko želite, da zopet oddaja, ga priključite na priključek USB za 3 sekunde. Enota meri moč, kadenco, učinkovitost navora in gladkost poganjanja pedal. Kolesarski računalniki Garmin in podobne naprave vam prikazujejo vse te podatke.Osnovni podatki

- 30 mm os pogona
- dvojni BLE/ANT+ prenos podatkov
- natančnost je +/- 2%
- 129 mm dolžina osi za cestna, makadam in ciklokros kolesa ter 134 mm za gorska kolesa
- združljivost z gonilkami Race Face Next SL G4, Next G3, Next R, Turbine

Merilec moči Cinch bo dobavljiv konec maja 2017.

Zastopnik za Race Face je enaintrideset.si

Foto proizvajalec